Bővebb tartalom

2019.03.21. 12:00

Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa


2019. március 18-án Baján, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában került megrendezésre a Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa vetélkedő sorozat 5 magyarországi és  5 külhoni magyar alapfokú köznevelési intézmény részvételével. Ezen a versenyen, amely sport- és ügyességi versenyszámokból állt, az iskolák 7. és 8. osztályos tanulói vettek részt.

Az iskoláknak nyolc fős csapatot kell összeállítaniuk úgy, hogy a csapat tagjai közül, minimum 2 főnek lánynak kell lennie.

A feladatok nagyon változatosak voltak, a diákoknak a következő versenyszámokban kellett bizonyítaniuk, hogy milyen jól teljesítenek:

-          akadálypálya leküzdése, célba dobással kiegészítve

-          falmászás

-           váltóverseny kétféle feladattal

-          lézeres lövészet

-          villám tájékozódás

-          vívás

-          íjászat

-          távirányítós járművezetés

-          erőpróba

-          elméleti vetélkedő: II. Rákóczi Ferenc kora, élete, munkássága

Ezen a selejtezőnként két csapat jut tovább (legjobb magyarországi és legjobb külhoni) a döntőre.

A versenyen résztvevő csapatok iskolái részére intézményenként 500.000 Ft értékű sportszercsomagot biztosít a Honvédelmi Sportszövetség.

Az egész napos verseny nagyon jó hangulatban zajlott, a résztvevő csapatok nagyon jól érezték magukat, és maradandó élményekkel távoztak.

A versenyen iskolánk csapata is részt vett, és szoros küzdelemben a 2. helyezést szerezte meg, minimálisan lemaradva (2,5 pont) az első helyezettől. Tanulóink több versenyszámban is elsőként végeztek, de az utolsó versenyszámban több hibát vétettek ellenfeleiknél, így kerültek a 2. helyre. Diákjaink teljes odaadással küzdöttek, és mindent megtettek azért, hogy a különböző versenyszámokat minél jobban teljesítsék. GRATULÁLUNK!

A versenyen résztvevő tanulók: Sándorfi Anna, Igaz Szintia, Podmaniczki Emma, Hamvas Ruben, Schaffer Ákos, Rádics Máté, Pausch Máté, Berecz Dávid, Schieber Benjámin, Kalmár Zétény, Werner Ramón, Czick Martin. Kísérő tanár: Vétek Frigyes

Ezúton szeretnénk megköszönni a történelemmel kapcsolatos feladatra való felkészítést Schön Teréziának és Lengyel Anitának, valamint Nuberné Honti Ivettnek a nevezéssel kapcsolatos feladatok elvégzését.

(Fotók: Vétek Frigyes és www.baja.hu)

© Copyright 2015 - MNÁMK