Bővebb tartalom

2019.05.27. 11:42

Simonyi Zsigmond helyesírási verseny


2019. május 25-én rendezték meg a XXII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjét. A megmérettetésen MIKÓ MÁRTA 5. a osztályos tanuló vett részt, aki az első feladatlap kiváló kitöltése miatt meghívást kapott a megyei fordulóra, s azt megnyerve jutott a végső döntőbe.

A versenyt a Magyar Nyelvtudományi Társaság és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kara szervezte a magyarországi és a határon túli magyarlakta területeken élő 10–14 éves diákok számára.

Az ünnepélyes megnyitó után a diákok megírták a tollbamondást és a feladatlapot, ez idő alatt a felkészítő tanárok érdekes nyelvészeti előadásokat hallgathattak. Ebéd után a gyerekeknek kulturális programot szerveztek, így Márti a Nemzeti Múzeumban is járt. A versenyt eredményhirdetéssel és az emléklapok, ajándékok átadásával zárták.

Mikó Márta 5.a osztályos tanuló a XXII. Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjén a maximálisan szerezhető 100 pontból 89 pontot ért el, ami az öt országból érkező tanulók között a középmezőnyt jelenti. Felkészítő tanára: Kovács Villő Klára.

© Copyright 2015 - MNÁMK