Bővebb tartalom

2016.09.29. 15:42

Angol projektnapok (2017.04.05.-2017.04.06.)


 

Iskolánk méltán büszke lehet soknyelvűségére, hiszen a német mellett nagy hangsúlyt fektet az angol nyelv oktatására is. Ezt bizonyítja, az ebben az évben is megrendezett esemény.

 A 10. évfolyam számára szóló projekt Nagy- Britannia, az angol kultúra megismerését teszi lehetővé a diákoknak. Természetesen mindezt angolul, az iskolánkban oktató angol nyelvtanárok szervezésében. Minden tanár egy kislétszámú csoporttal dolgozott. A tagozatok és osztályok összekeveredtek, így alkalmunk nyílt ebben a két napban akár új barátságokat is kötni.

Az első napon alkalmunk nyílt a szigetországról, az Egyesült Királyság történetéről és kultúrájáról sok érdekességet megtudni. Kooperatív módszerekkel dolgoztunk, többek közt készítettünk prezentációt, megterveztük kirándulásunkat Londonba. Ezeket a feladatokat hármasával, négyesével oldottuk meg. Az ilyen tanulási módszerek kovácsolják össze a diákokat a legjobban.  A napot egy játékos vetélkedővel zártuk, ahol értékes (és finom) nyereményekkel jutalmaztak bennünket.

Másnap minden tanár egy-egy érdekes feladattal készült, amiket óráról órára oldottunk meg. Az előző nap megszerzett tudásunkat Kahoot játékkal mérhettük fel, élménybeszámolót írtunk egy Angliába tett különös utunkról, megismertük az angolok étkezési szokásait, focit néztünk, fesztiválokról beszélgettünk és nem utolsó sorban az angol királynő, II. Erzsébet életébe nyerhettünk betekintést, megtudtuk, hogy a királynő az időjárás miatt kétszer tartja a születésnapját egy évben.

Szerintem ez a két nap mindenki számára hasznos volt, mert ezzel az intenzív nyelvgyakorlással biztosabb tudást szerezhettünk meg. Az ilyen események elősegítik, hogy a német nyelv mellett az angol nyelvet is mindenki magas szinten elsajátítsa iskolánkban. Mi is lehetne kedvezőbb ajánlat egy diáknak a mai világban?

(Pocsai Dóra 10.b)

© Copyright 2015 - MNÁMK