2018/19-es tanév eseményei

Oldal 1 ennyiből: 5  >  >>

2019. május 14-én rendeztük meg az olvasási versenyt a 2., 3. és 4. évfolyamos diákok részére. A három évfolyamból összesen 26 tanuló mérhette össze tudását.

Május 10-én volt a Madarak és fák napja. 

Április 8-án és 9-én angol projektnapokat tartottunk a hetedik évfolyamon. A diákok feladatlapok és az internet segítségével próbáltak meg minél több fontos és érdekes információt megtudni az adott célnyelvi országról, melyeket plakátok segítségével mutattak be.

A 4.c osztály az „Alarm im Kinderzimmer” c. darabbal lépett fel az idei német nyelvű színjátszó találkozón. 

Április 5-én az Éber Emlékházban járt a 4.c osztály. A Türr István Múzeum munkatársa, Éber Anna bemutatta id. Éber Sándornak és családjának egykori lakhelyét, amely most már múzeumként üzemel. 

Március 27-én került megrendezésre a Megyei Német Versmondó Verseny a német nemzetiségi iskolák számára.

Az alsós kórus 46 lelkes gyermekből áll. A kis dalos pacsirták örömmel gyakorolják a magyar és a német dalokat is és izgatottan várják a fellépéseket.

Az alsó tagozatos osztályok a fenntarthatósági témahéten (2019. március 18-22.) ismét rengeteg hasznos dolgot tanultak játékosan. Érdekes programokon vettek részt, ahol környezetvédelmi témákkal, problémákkal foglalkoztak.

 

2019. március 18-án Baján, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjában került megrendezésre a Bátrak Ligája – Rákóczi Kupa vetélkedő sorozat 5 magyarországi és  5 külhoni magyar alapfokú köznevelési intézmény részvételével. 

Egységes iskolához méltóan az alsó a felső tagozat és a gimnázium együtt ünnepelte március 15-ét. Minden intézményegységből voltak szereplői a látványos műsornak. 

© Copyright 2015 - MNÁMK