2019/20-as tanév eseményei

Oldal 1 ennyiből: 4  >  >>

2020. január 14-én került megrendezésre iskolánkban a Kazinczy Szépkiejtési Verseny iskolai fordulója, melyen több mint 20 diákunk vett részt.

2020. január 11-én, a Magyarországi Német Önkormányzatok napján rendezte meg a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata hagyományos gálaműsorát a Pécsi Kodály Központban. Az ünnepi program keretében adták át a magyarországi németek ifjúsági díját, a Valéria Koch Díjat is többek között Hedrich Natáliának, iskolánk 12. B osztályos tanulójának kiváló némettudásáért és a nemzetiségi területen végzett aktív tevékenységéért.

Az országos angol nyelvi verseny megyei döntőjébe hét tanulónk jutott tovább. 

Das Thema des diesjährigen Theatertages war die Hoffnung.

Többek között ezt is mondta Kaiser Dominik, hatosztályos gimnáziumunk 7.a-s tanulója, amikor sportsikereiről, életéről, tanulmányairól, terveiről faggattam. Dominik a bajai, de talán nem túlzás kimondani, hogy az országos úszósport egyik legnagyobb reménysége! Természetesen beszélgetésünk is az úszás körül forgott. 

A híres dal szövegének valóságtartalmáról is meggyőződhettünk december 18-án. Kollégiumunk egy csoportja – Éva néni szervezésében – a fővárosba utazott, ahol első programpontként megtekintettük a Tutanhamon Rejtélye és Kincsei elnevezésű régészeti rekonstrukciós kiállítást a Király utcában. A másfél órás történelem óra - ahogy azt a melléklet kép bizonyítja -, nemcsak diákjainkat nyűgözte le...

Éva néni és Korni néni irányítása mellett, néhány elszánt és tettre kész leányzó igazi ünnepi hangulatot varázsolt kollégiumunk új bútorokkal felszerelt konyhájába.

Kicsik és nagyon együtt várják a karácsonyt.

Nem akartunk állást foglalni az örök vitában - a Mikulás december 5-én, este, vagy december 6-án érkezik -, de bizakodva tekintettünk a mai este (december 5.) elé. Aztán jött a megnyugtató Facebook-bejegyzés: 17 órakor ebédlőnk vendége lesz a Nagyszakállú.

A szép számmal megjelent leendő diákok és szüleik először meghallgatták az iskolavezetés előadásait, majd különböző tanórák megtekintésével bepillanthattak az oktatás hétköznapjaiba.

© Copyright 2015 - MNÁMK