2019/20-as tanév eseményei

Oldal 1 ennyiből: 2  >  >>

A Kódolás Hete rendezvényeként játékos informatikai  csapatversenyre hívtuk az érdeklődő diákjainkat. A csapatok a QR-kódok mögé rejtett informatikai feladatok helyes megoldása után léptethették a robotokat a kijelölt pályán.

2019. október 21.-től már hivatalosan is elmondhatja ezt magáról minden új diákunk, miután egy lábon állva, saját orrát, és a mellette álló társa fülét megfogva elmondta a frankelos életére vonatkozó fogadalmát a Gólyabálon.

2019. október 18-án adták át ünnepélyesen Baján, a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja udvarán épült ulmi dereglyét, németül Ulmer Schachtelt, amely a „Hoffnung”, magyarul „Remény” nevet kapta.

2019. október 10-én az MNÁMK Jdi-csapata részt vett a nemzetközi döntőn Budapesten a Nemzeti Múzeumban.

2019.10.7-én a került sor „A demokráciát meg kell tanulni” mottóval rendelkező projektnapra az MNÁMK-ban. 

Emmert Eliza 11.c és Hársch Márton 11.b osztályos tanulók vehették át 2019. október 10-én a nemzetiségi ösztöndíjat Soltész Miklóstól, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárától.

2019. október 3-án, a német egység napját ünnepelték az MNÁMK-ban. A berlini fal leomlása utáni 30. évben ez volt a mottó: „Köszönjük, Magyarország!”

2019. szeptember 24-én, pályaorientációs- és pályaválasztási tanácsadás keretében az MNÁMK-ban üdvözölhettük Tornikidou asszonyt, a Német Szövetségi Külügyminisztérium Foglalkoztatási Ügynöksége képviseletében.

Szeptember 18-án két osztálytársammal reggel útra keltünk, hiszen 3 napot tölthettünk a Mercedes-Benz Schule-ban, Kecskeméten egy médiaprojekt keretein belül. 

Szép hagyomány, hogy minden év szeptemberében diákok látogatnak a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjába Baja német testvérvárosából, Waiblingenből. Így volt ez most is. A tíz tanuló közel két hétig az itteni gimnazisták vendégszeretetét élvezte.

© Copyright 2015 - MNÁMK