hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

„A 2022-2023-as tanévet megnyitom!”

MNÁMK-UBZ > Adminisztráció > „A 2022-2023-as tanévet megnyitom!”

2022. szeptember elsején került sor az MNÁMK tanévnyitó ünnepségére, az intézmény sportcsarnokában. Szauter Terézia főigazgató köszöntötte megjelenteket, köztük a tanulmányaikat most megkezdő gimnazistákat. Megkülönböztetettel figyelemmel fordult az általános iskola három új első osztályának tanulói felé is, akiknek régi hagyomány szerint a nyolcadikosok kötötték fel nyakkendőiket, így ezzel a nagyszerű gesztussal ők is az MNÁMK nagy családjának tagjaivá váltak.

Az ünnepség során hallhattunk műsort az iskola legfiatalabb diákjaitól, megosztották velünk gondolataikat a picit nagyobbak és a műsort rendező 10.a-sok is. Hatalmas sikert aratott a Kollégiumi Zenekar is, akik az Olyan Ő, című Bagossy Brothers Company szerzeményt adták elő.

Szauter Terézia tájékoztatta jelenlévőket az intézményben történt nyári munkálatokról: ablakcserék, digitális eszközök elhelyezése tantermekben, új parkolók a két évvel ezelőtt átadott sportcsarnok mellett. Örömmel számolt be arról, hogy több, mint hároméves előkészítő munka után Debrecenben is tagintézményt létesített az MNÁMK, és megkezdődött a tanév a Debreceni Német Általános Iskolában is.

Peter Stübler német igazgató szerint ma az időjárás is jelezte: vége a nyárnak, kezdődnek az őszi munkás hétköznapok. Az MNÁMK biztonságos, összetartó közösségében jól érezhetik magukat a diákok. Mindenkinek jó munkát, sok szép élményeket kívánt az új tanévben!

Ezt követően Szauter Terézia és Peter Stübler egy-egy virágcsokorral közösen köszöntötte az MNÁMK új munkatársait – közöttük négy német anyanyelvű pedagógust – majd magyarul és németül is elhangzott a bűvös mondat: „A 2022-2023-as tanévet megnyitom.”

„Jön immár az ismerős
Szél lábú deres ősz.
Sepreget, kotorász,
Meg-megáll, lombot ráz.

Lombot ráz, diót ver,
Krumplit ás, szüretel.
Sóhajtoz nagyokat,
S harapja, kurtítja a hosszú napokat.”

Fiedler Antal

További cikkek