hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

A kritikus gondolkodás fejlesztése online sem ismer határokat!

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > A kritikus gondolkodás fejlesztése online sem ismer határokat!

A Vitázik az ifjúság Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában elnevezésű vitaverseny magyarországi szervezetét képviselve a verseny korábbi nyertese, Nick Patrick Jdi-alumnus és iskolánk 11.A osztályos tanulója, Kállai Zsófia, a tavalyi verseny országos döntőjének 4. helyezettje, Jdi-alumna tartott workshopot intézményünk német nyelvű vitakörének.

Először egy, az iskola témájához köthető vitakérdést kellett közösen kitalálnunk, majd a kiválasztott téma segítségével játékosan ismételtük át a vita szerkezeti felépítését.

A mai nap korántsem számít megszokottnak az online oktatásban, hiszen a szervezők gondoskodtak róla, hogy végig olyan interaktív platformokkal tartsák fent figyelmünket, mint a Mentimeter és Padlet, és jól is érezzük magunkat.

Számtalan szituációs feladat után a nap végén egy rövidített vitára is sor került. Azzal a kérdéssel kapcsolatban kellett érveinket kifejtenünk, hogy a diákoknak fizetnie kellene-e a kollégiumi elszállásolásért, vagy maradjon meg a status quo.

A csoport nevében kijelenthetem, hogy mindannyan örömünket leltünk a workshopban, és alig várjuk, hogy újabb izgalmas vitába vessük bele magunkat, hasonlóan megosztó kérdésekkel foglalkozva!

Köszönettel tartozunk Zsófinak és Patriknak, hogy ezzel az emlékezetes programmal színt hoztak az online oktatás szürke és monoton hétköznapjaiba!

Varga László (10.B)

További cikkek