hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

A VADÁSZATI VILÁGKIÁLLÍTÁSON JÁRTUNK

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > A VADÁSZATI VILÁGKIÁLLÍTÁSON JÁRTUNK

Október 11-én a 7. b és 7. c osztályos tanulók a Fátyol Iskolaprogram keretében a fővárosba utaztak, hogy megtekintsék a Vadászati Világkiállítást. Bajainé Bischof Erzsébet és Kovács Villő pedagógusok munkáját Bajai Attila és Vöő Zoltán is segítette.

Az osztálykirándulásról a diákok számolnak be:

Reggel a vonatállomás előtt gyülekeztünk, 7:14-kor indult a vonat. 11 óra körül már Budapesten voltunk. Nem sokkal később odaértünk a kiállításra, Boróka apukája várt ott minket. Először megnéztünk egy szép kutyaszobrot, fotózkodtunk is vele. Mielőtt bementünk, leellenőrizték, hogy van-e nálunk olyan eszköz, amit nem lehet bevinni?” (Kaiser Emma)

„Apa bevezetett minket, és odasétáltunk az Erdővarázshoz, ahol különböző kisebb feladatokat oldottunk meg. Volt, ahol erdei növények és gyümölcsök, sőt fák illatát kellett felismerni. Ajándékokat is kaptunk: táskát, ceruzát, kulcstartót, különböző magokat? Nekem minden nagyon tetszett, legfőképp a főbejárat előtti körülbelül 4-5 tonnás agancsokkal kirakott gímszarvas bikafej...” (Vöő Boróka)

Bementünk egy hatalmas csarnokba, ahol láthattunk kitömött vadonélő állatokat. A következő csarnokban a vízi élővilágról olvashattunk és nézhettünk élő halakat és gyíkokat is?” (Szalontai Lili)

Mindenféle méretű hal volt. Ami nekem nagyon megmaradt, hogy volt egy olyan hal, ami közel három méteres volt? Mikor végeztünk a kiállításon, visszasétáltunk a vonatállomásra? A visszafele út nagyon jól telt, beszélgettünk a kirándulásról és sok másról is. Este fél 7-kor értünk Bajára. Nagyon tetszett az egész osztálykirándulás, mert nagyon jó volt a hangulat.” (Virág Eszter)

További cikkek