hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Adventi koncert az MNÁMK Sportcsarnokában

„Az adventi várakozás, készülődés lényege, hogy feldíszítjük házunkat, az iskolát, a sportcsarnokot, de legfőképpen a szívünket, és készülünk a karácsonyra. Nagy öröm számunkra, hogy az iskola közösségével újra együtt ünnepelhetünk.” Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte az MNÁMK Adventi koncertjének résztvevőit Szauter Terézia főigazgató 2021. december 8-án, az intézmény sportcsarnokában.

„A karácsonyt megelőző időszak tele van rohanással. Ilyenkor utolsó energiáinkat is mozgósítjuk az év végi hajrában a munkahelyünkön, majd a boltokat járjuk ajándékokért. Közben jólesik egy kicsit elcsendesedni. Ezért is nagy érték az MNÁMK hagyományos Adventi hangversenye.” Ezek már Peter Stübler német igazgató mondatai voltak.

Mindkét vezető örömét fejezte ki azért, hogy a tavalyi online rendezvény helyett, idén – igaz nem a megszokott helyszínen -, de személyes jelenlét mellett láthattuk és halhattuk a kiváló produkciókat. Köszönetet mondtak a szervezőknek és természetesen az est főszereplőinek, a fellépőknek is.

Tapsolhattunk óvodásaink színvonalas előadása vagy alsó tagozatos tanulóink betlehemes műsora után, gyönyörködhettünk diákjaink szaxofon- és zongorajátékában, melengette a szívünket közös anya-lánya, majd anya-lányai éneklés. Kiváló előadásban hallhattunk egy karácsonyi verset, és az est koronáiként újra kitettek magukért a már jól megszokott szereplők: a kollégiumi zenekar, a pedagógusok kórusa és az iskolai nagykórus.

„A zene az kell, mert körülölel, és nem veszünk majd el. Ha van elég szív, az sokat segít, már úgysem adjuk fel.” Dés László dala jutott eszembe a koncert közben. Mert ebben a nehéz időszakban nem vesztünk el. Mert van elég szívünk és sosem adjuk fel. Mert az MNÁMK egy valódi közösség, ahova igenis jó tartozni!

Hamarosan meggyullad a harmadik, majd a negyedik gyertya az adventi koszorúkon, és bő két hét múlva csillagszórók fénye mellett üljük körbe a karácsonyfát otthonunkban. Az adventi várakozás igazán értékes és színvonalas állomása volt a december 8-ai koncert. Lélekemelő és méltóságteljes. Jó érzéssel gondolunk majd vissza rá az ünnep meghitt pillanataiban.

Fiedler Antal

További cikkek