hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Álhírek – Tényfeltáró nyomozás

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Álhírek – Tényfeltáró nyomozás

2023. április 18-án a nemzetiségi POK bázisintézményi program keretében szakmai délutánra hívtuk az érdeklődő tanárokat.

2022-ben két kollégánk, Gugánné Tiszttartó Ágnes és Mozolai Monika vezetésével csatlakoztunk az Idea Alapítvány Infogrund-kritikai médiaműveltség programjához.

A szakmai délutánt Mozolai Monika előadása nyitotta meg. Részletesen bemutatta a programot, a bevezetés fázisait és az eredményeket. Ezt követően egy bemutatóórát tartott a 9.c osztályosokkal. A foglalkozás témája az álhírek felismerése, a tényellenőrző nyomozás szempontjainak, folyamatának megismerése, a kritikai gondolkodás és a kérdezéstechnika fejlesztése volt. A gyakorlat bemutatta, hogyan fejleszthető a hírfogyasztáshoz szükséges kritikai attitűd és segítséget nyújtott a megbízható, hiteles, valamint a hamis online tartalmak felismeréséhez. A téma feldolgozása kooperatív módszerekkel történt.

Köszönjük a résztvevőknek és a szervezőknek a tartalmas szakmai programot!

További cikkek