hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kedves gyerekek!

Ismét elkezdődött a tanév, és ezzel együtt az olvasás is az Antolinnal.

Idén azonban néhány újdonsággal számolhattok:

minden héten hétfőn és szerdán találkozunk at általános iskola számítógépes termében 13.15-14.00 között.

Ne felejtsétek el, hogy a gyermekkönyvtár (Tini-Mini Bücherei) kedden és csütörtökön van nyitva, ekkor szerezzétek be az új olvasnivalókat, amit hozzatok magatokkal az Antolin-foglalkozásokra!

Várlak benneteket,

Elke Balster

Az Antolin egy innovatív portál, amely az olvasási készséget szeretné fejleszteni 1-10. osztályos tanulók esetében. A diákoknak a kiválasztott könyv elolvasása után egy kvízt kell kitölteniük a www.antolin.de oldalon. Minden helyes válaszért pontot kapnak; ily módon az Antolin segíti az értő olvasást és hozzájárul az egyéni olvasási szokások kialakításához.

A tanárok hozzáférhetnek a diákok egyéni adatlapjához, ahol nyomon követhetik teljesítményüket. Így a szülőkkel együtt segíthetnek a gyerekeknek az olvasás során. Az Antolin-programban iskolák, pedagógiai intézmények és könyvtárak vehetnek részt. A diákok csak a tanárok segítségével regisztrálhatnak a programban, akik segítenek nekik az adatlap kitöltésénél.

További cikkek