hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Külföldi Német Iskola – Négyéves gimnáziumi képzés

MNÁMK-UBZ > Üdvözlet az iskola vezetőségétől > Külföldi Német Iskola – Négyéves gimnáziumi képzés

Az MNÁMK Németország által elismert Külföldi Német Iskolaként működik, élén egy német igazgató áll. A Külföldi Német Iskolában a magyar tanárok mellett 12 német anyanyelvű tanár tanít. A képzés célja a német‑magyar kettős érettségi megszerzése, tehát a 12.  évfolyam végén a diákok egy vizsgával a magyar és német állam által is elismert érettségi bizonyítványt kapnak, ami nagy előnyt jelent mindkét országban az egyetemekre való jelentkezéseknél.

A Külföldi Német Iskola támogatja a kiemelkedő teljesítményű diákokat abban, hogy német egyetemekre jelentkezzenek.

Ezen a tagozaton a diákok a magyar nyelv és irodalom, biológia és kémia tantárgyak kivételével minden tantárgyat német nyelven tanulhatnak. A német, matematika és történelem tantárgyak pedig automatikusan emelt szintű tantárgyaknak felelnek meg.

Minden érettségiző a sikeres német nyelv és irodalom vizsgával, a szerzett érdemjegytől függetlenül automatikusan felsőfokú nyelvvizsgát is kap. A kiemelkedő színvonalú angol nyelvoktatás további nyelvvizsga megszerzéséhez biztosít lehetőséget, ami jelentős esély az egyetemi felvételnél és a munkaerőpiacon.

Erre a tagozatra azoknak a diákoknak a jelentkezését várjuk, akik az általános iskola befejezésekor már jól és biztonsággal használják a német nyelvet, illetve akik legalább 2 évig tanultak angolul az általános iskolában, továbbá akik szeretik a kihívásokat és új szituációkhoz is tudnak alkalmazkodni.

Akik még nem rendelkeznek a tagozaton megkívánt nyelvtudással, jelentkezhetnek az iskola előkészítő osztályába, ahol német nyelvtudásukat biztos alapokra helyezhetik.

Jelentkezés

Külföldi Német Iskola – Négyosztályos gimnáziumi képzés

Felvétel: közvetlenül az iskolában történik a jelentkezési lap 2023. december 8-ig történő beküldésével, ami az alábbiakban letölthető magyar és német nyelven.

A felvételről a Külföldi Német Iskola igazgatója dönt.

Az általános iskolákat mi értesítjük a diákok felvételéről.