hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Dr. Csizmazia György Emlékverseny

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Dr. Csizmazia György Emlékverseny

Megmérettük magunkat Kiskunfélegyházán is!

2023. április 13-án Kiskunfélegyházára utazott az általános iskolánk felső tagozatának 4 fős csapata. Szabó Gréta (5.A), Reinhardt Benett (6.C), Jakab Rebeka (7.B) és Kirsch Dominik (8.B) nem kisebb céllal indult útnak, minthogy megméresse magát a természettudomány, a biológia, kémia, földrajz, fizika, matematika, sakk és logika tantárgyakhoz kapcsolódó ismeretét illetően. A komplex verseny 2008 óta szervezi a Kiskunfélegyházi József Attila Sportiskolai Általános Iskola, már az Oktatási Hivatal közreműködésével. A felhívásra Bács-Kiskun és Csongrád-Csanád vármegye általános iskoláinak diákjai jelentkezhettek.

A versenyfeladatok között változatos összetételben volt átfogó témájú írásbeli tesztfeladatsor, logikai-matematikai képességeket megmozgató feladat, kódfejtésben is jeleskedni kellett, végeztek fizikai-kémiai témájú kísérletet, vizsgáltak emlős zápfogakat, és Európa vaktérképén is bizonyítaniuk kellett tájékozottságukat. A verseny nagyon jó hangulatban zajlott, rendkívül barátságos fogadtatásban részesültünk a házigazdák és a versenytársak részéről is.

Intézményünk csapata az 5. helyen zárta a regionális megmérettetést, tapasztalat- és élménydús napot töltöttünk Kiskunfélegyházán!

Adorján Adrienn

kísérőtanár

További cikkek