hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

DSD I Pro diplomaátadó ünnepség a budapesti Német Nagykövetségen

MNÁMK-UBZ > Technikum > DSD I Pro diplomaátadó ünnepség a budapesti Német Nagykövetségen

2022 tavaszán a 12.D osztály tanulói részt vettek a DSD I PRO szakmai német nyelvvizsgán, ahol tizennégyen szereztek B1 szintű nyelvvizsga-oklevelet. Szeptember 22-én ez a tizennégy tanuló a ZfA meghívására Budapestre utazott, hogy a budapesti Német Nagykövetségen ünnepélyes műsor keretében vegyék át az okleveleket.

A diákok reggel a bajai vonatállomásról indultak, majd a fővárosba érve metróra, aztán villamosra szálltak, és ellátogattak a Parlamentbe, ahol egy idegenvezetésen vettek részt. Ezután volt egy kis szabadidejük, majd elindultak a Budai Várnegyedbe. 

Az országból összesen 6 iskola – köztük az MNÁMK – diákjai részesültek abban a megtiszteltetésben, hogy részükre Kirsten Ahlers, a nagykövetség kulturális referense, valamint Heike Neyens német nyelvi szaktanácsadó adta át az okleveleket. Az ünnepélyes beszédek során elhangzott, hogy habár a német nem egyszerű nyelv, Magyarországon, ahol német nyelvű országokból sok cég telepedett meg, keresett képesítés a német nyelvismeret. Az átadón képviseltette magát a Német-Magyar Kereskedelmi és Iparkamara és a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. is, akik szintén a német nyelv tanulására buzdították a megjelenteket. Az esemény végén büféasztal és üdítők várták a nyelvvizsgázókat.

Összességében tetszett Pest. Érdekes volt a parlamenti vezetés, de szívesen hallgattam volna még. A nyelvvizsga átadáson meglepődtem, hogy az országból ennyi diák sikeresen megcsinálta a nyelvvizsgáját. Kedves volt a fogadtatás és jól éreztem magam. (Markovics Janka)

Múlt hét csütörtökön az osztály egy részével Budapesten jártunk, ahol átvehettük a DSD I PRO vizsgán szerzett nyelvvizsga-bizonyítványunkat. Nekem ez a kis kirándulás nagyon tetszett. Igazán jól éreztem magam, gyönyörű helyeken jártunk. Legjobban a Parlament tetszett, mivel ott még nem jártam. A tanárnők is nagyon kedvesek voltak, így szerintem a többiek nevében is elmondhatom, hogy tényleg mindenkinek jó hangulatban telt el ez a nap. (Nagy Zsófi)

Tetszett ez a nap, örülök, hogy el tudtunk menni. Szerintem jó volt, hogy nem csak az átadáson vettünk részt, hanem program is volt szervezve. Szép helyeken jártunk, és jó volt a társaság meg a hangulat is. (Móricz Zsófia)

Nekem nagyon tetszett a program, hiszen nem csak a német nyelvvizsgánkat vehettük át, amelyre már mind nagyon vártunk, hanem városnézésre is volt lehetőségünk, ami remek befejezése volt a napnak. (Vöő Bianka)

Nagyon szuper kis nap volt! Az átadó jó volt, kedvesek voltak az emberek és a végén kaptunk mindenféle finomságot. A parlament is nagyon jó és gyönyörű volt. (Gál Ingrid)

További cikkek