hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Facsemetékkel és országos eredményekkel gazdagítottuk az MNÁMK-t

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Facsemetékkel és országos eredményekkel gazdagítottuk az MNÁMK-t

„Van reményem a jövőben: a fiatalok, akik megértik a problémákat, és van kellő erejük a világ megváltoztatásához.” (Jane Goodall)

Szeresd a Földet! országos egyfordulós projektverseny – 2022. tavaszi félév

Összesen 70 csapat küldte be kidolgozott projektmunkáját a HEBE Kft. felhívására, ami Intézményünk diákjainak fantáziáját is megmozgatta. Az előző tanévben még csak 3 csapat versenyzett az MNÁMK színeiben, az idei tanévben azonban már 6 9. évfolyamos és egy 11. évfolyamos team is nekivágott a feladatsor kihívásainak.

A feladatok sokrétűek voltak idén is, és szimpatikus módon nem a lexikális tudását mérték a diákoknak, hanem a kreativitásukat, gondolkodásmódjukat, digitális kompetenciáikat, tájékozottságukat, kifejezőkészségüket – Könyvajánló, infografika, tesztek – csak hogy néhányat kiemeljünk a feladattípusok közül. A legizgalmasabb feladat talán egy videó elkészítése volt a környezettudatos iskola témakörében, az iskola udvarán zajló faültetés pedig igazi közösségi programmá alakult!

Eredményeink:

1.helyezés: Reinhardt Melodi és Trunk Anna (9.C osztályos tanulók) csapata 100/100 pont

3.helyezés: Kaczur Izabella és Lenti Enid (9.A) csapata 100/98 pont

3.helyezés: Hódosi Kamilla és Rauf Csenge Réka (11.B) csapata 100/98 pont

13.helyezés: Hegedűs Ákos, Jankovics Áron, Matolcsi Tamás és Roszik Dániel (9.A) csapata 100/88 pont

24.helyezés: Kelemen Ábel és Taba Olivér (9.A) csapata 100/57 pont

26.helyezés: Balogh Zoltán, Dorkó-Pótz Dominik, Majoros Máté és Nagy Ákos (9.A) csapata 100/50 pont

A mellékletek között ízelítőket láthatunk diákjaink munkáiból.

A diákoknak szeretettel gratulálunk! Bízunk benne, hogy az elültetett 7 facsemete jól érzi magát az udvarunkon, és néhány év múlva enyhülést hoznak majd a forró napokon!

Köszönjük szépen a faültetés lebonyolításában segítséget nyújtó intézményi munkatársak segítségét, valamint a verseny nevezési díjának finanszírozását az Intézmény részéről!

Adorján Adrienn

versenyt kísérő pedagógus

További cikkek