hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Geresdlaki kiállítás

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Geresdlaki kiállítás

Intézményünk pedagógusai törekednek arra, hogy a különböző ismereteket több szemszögből, több oldalról alátámasztva adják át diákjainknak, illetve igyekszünk kihasználni minden olyan lehetőséget, amikor tanítványaink önállóan járhatnak utána információknak, amikor például egy kiállítást tekintenek meg. Német nemzetiségi népismeretet órán több osztály is megismerte a kiállítás anyagát, a gyerekek saját szemükkel nem csupán fényképet nézve, videóról, vagy elbeszélés alapján ismerhettek meg olyan tartalmakat, mint a magyarországi németek  népviselete, öltözködése, szokásai vagy hétköznapi élete Geresdlakon.

A geresdlaki kállítás nemcsak az aulánk előtti teret szépítette, hanem lehetővé tette, hogy nem hagyományos keretek között tanuljanak meg iskolánk tanulói fontos dolgokat. És itt nem elsősorban a  tananyagra gondolok. Gondolok arra, hogy bármi, amit szívvel- lélekkel teszünk, az látszik. Hogy álljunk ki a számunkra fontos dolgokért. Hogy egy jó ügyért mozgósíthatom azokat, akik hasonlóan gondolkodnak. Hogy vállaljuk fel büszkén azt, akik és amik vagyunk. Hogy tiszteljük őseink vagy éppen mások őseinek örökségét azzal, hogy óvjuk és megismerjük.

Köszönjük Schulteisz Margitnak és ‘csapatának’: Schenk Jánosnénak, Podolszkiné Teppert Erzsébetnek, Achmann Györgynének, Kiss Antalnénak, hogy mindezekre is példát mutattak, és ezt a csodálatos kiállítást felépítették nekünk.

Kívánjuk, hogy még sokáig legyen egészségük, energiájuk ahhoz, hogy sokan gyönyörködhessenek a jövőben is a geresdlaki vándorkiállításban.

További cikkek