hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

„Heut’ ist so ein schöner Tag!”

MNÁMK-UBZ > Óvoda > „Heut’ ist so ein schöner Tag!”

Ezzel a mondattal – ami egyébként egy közkedvelt német dal refrénje, és magyarra fordítva annyit jelent: „Ma igazán szép napunk van!” – kezdte ünnepi köszöntőjét Bräutigamné Fekete Erika, az MNÁMK óvodájának vezetője 2022. június 14-én, délelőtt. Ekkor avatták fel ugyanis az általa irányított „Wunderwiese” elnevezésű óvoda udvarán elhelyezett új játékokat.

?Régóta vártuk, hogy az udvarunk megújuljon. A három nagy komplex játékvár és a két többfunkciós hinta, melyet ma vesznek birtokba gyermekeink, minden szempontból megfelel a kor igényeinek. A ma felavatott új játékudvar az MNÁMK intézményfejlesztési koncepciójának része. Nagyon szépen köszönjük a Miniszterelnökség 7 millió forintos támogatását, és a további anyagi forrást az MNÁMK Fenntartó és Működtető Közalapítványnak és az intézmény vezetésének! Köszönetet mondok mindenkinek, akinek bármilyen része, szerepe volt abban, hogy ezeket a játékokat mostantól birtokba vehetik az MNÁMK ovisai!?

Bräutigamné Fekete Erika szavai után, az írásunk címében már megemlített dal következett, amelyet – a hozzá tartozó koreográfiával – énekelt mindenki és amely bevezetője volt az egész délelőttöt magában foglaló „Sommerfest”-nek. A feldíszített, felhőtlen nyári hangulatot idéző környezetben a gyermekeket meglepetések sora várta. Buborékfújás, csillámtetkó, zenés interaktív műsor, sorverseny az OTP Bank Bozsik Intézményi Program keretében nyert játékokkal, végül finom enni- és innivaló a büfében.

A legszebb pillanatokat azonban akkor láthattuk, amikor az MNÁMK ovisai, kiegészülve az általános iskola első és második osztályosaival önfeledten csúsztak-másztak-hintáztak az új játékokon. Ahogy mondani szokás, a foglalkozás elérte célját. Mostantól övék a megújult udvar, amely várhatóan hamarosan bővül még néhány új játékelemmel.

Fiedler Antal

A Bajai Televízió összeállítása:

További cikkek