hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Író – olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával és Dudás Győzővel

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Író – olvasó találkozó Bosnyák Viktóriával és Dudás Győzővel

Október 12-e különleges nap volt a 2.-3.-4. évfolyam számára, mert a Sirály a király, az Elek merre keresselek, a Tündérboszorkány és sok más ismert könyv írónője, Bosnyák Viktória látogatta meg iskolánkat.

Az író- olvasó találkozó szinte egész délelőtt tartott a gimnázium aulájában, ugyanis az írónő és illusztrátora két előadással is készült a gyerekek számára. Az elsőben a 2 évfolyam diákjai ismerkedhettek meg az írónővel és csodálatos történeteivel. Mindezek mellett az esemény másik fő attrakciója egy rajzfoglalkozás volt, mely során az írónő könyveinek illusztrátora Dudás Győző kápráztatta el spontán rajzaival a gyerekeket.

A tanulók tetszését elnyerte, hogy az előadókkal együtt álmodhatták meg az új történetek szereplőit. Így születtek eme rajzocskák:

A második felvonásban már a nagyobbak kaptak szerepet, akik már első kézből jól ismerték az írónő változatos és vidám szellemes történeteit. A 3-4 -ik évfolyam diákjai is nagy örömmel, lelkesedéssel és figyelemmel ülték végig a 60 perces rendhagyó irodalomórát. Az előadásban sok-sok új információt kaphattak a gyerekek a régi és új könyvekről és egy kis „introt” is egy története folytatásáról. 

BOSNYÁK VIKTÓRIA ÍRÓ, MŰFORDÍTÓ

Eredetileg tolmácsként és műfordítóként dolgozott, és nem gondolt írói karrierre. Pályafutása 2003-ban kezdődött a Tündérboszorkány című könyvvel. Kedvence a vicces szófacsarás, a vidámság. Több tucat ifjúsági és gyerekkönyvével lassan két évtizede oktatja, szórakoztatja a kicsiket, segíti a pedagógusokat. Ismert művei szerepelnek az általános iskolás olvasókönyvekben. Meséi, regényei közül több is országszerte kedvelt kötelező és ajánlott olvasmány. (Forrás: https://tintato.hu/rolunk/)

DUDÁS GYŐZŐ ILLUSZTRÁTOR, KÉPREGÉNYKÉSZÍTŐ

A szöveg és a kép sajátos kapcsolatát, összegyúrását találja az alkotás legizgalmasabb módjának. Rendszeresen jelennek meg munkái újságokban, magazinokban, gyermek- és ifjúsági könyvekben. 2015-ös képregényével, a Mitzi macska 9 életével elnyeri a Szépirodalmi Figyelő-díjat. Régebben napfénynél főképp gyermekkönyveket illusztrált, lámpafénynél inkább képregényeket rajzolt, de manapság már nem ilyen egyszerű ez élete. Készülhet képregény gyereknek, felnőttnek, sötétben és világosban egyaránt. (Forrás: https://tintato.hu/rolunk/)

További cikkek