hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Jól megfőzték!

Mármint azt a halászlevet, amit a „Pakstól Mohácsig” elnevezésű, iskolák közötti versenyen készített az MNÁMK csapata 2021. szeptember 23-án, Baján, a Türr István-kilátónál. A rendezvény ötletgazdája a Bajai Halászléfőző Bajnokok Egyesülete, támogatója Baja Város Önkormányzata és a Baja Marketing Kft., fővédnöke Hajdú Miklós bajai alpolgármester volt.

A szervezők azzal a céllal hozták létre a versenyt, hogy megismertessék és népszerűsítsék a bajai halászléfőzés hagyományait a fiatalok körében. A célok között szerepelt természetesen a csapatépítés és a pedagógusok-tanulók kapcsolatának mélyítése is. A versenyen összesen 17 csapat vett részt Baján kívül Paksról, Mohácsról, Szekszárdról, Kalocsáról és Nagybaracskáról.

A rendezők biztosítottak a csapatok részére 3 kg tisztított, feldarabolt és besózott halat, 5 fő részére kifőzött tésztát, főzőhelyet, 1 db sörasztalt, 2 db sörpadot. A résztvevőknek kellett hozniuk: bográcsot, háromlábat, tűzifát, a főzéshez szükséges vizet, fűszereket, eszközöket, evőeszközöket, asztaldíszítést.

Az MNÁMK háromfős csapatát Rádics Máté 11.c, Barbulszki Míra 10.d és Sári Réka 10.d alkotta. Máté főzött, Míra és Réka az asztalterítésben vett részt. Kísérőként dr. Révfy Zoltán segítette a közös munkát, melynek eredményeként versenyzőink középiskolai kategóriában II. helyezést és ?Arany? minősítést értek el, amihez ezúton is szívből gratulálunk!

Fiedler Antal

További cikkek