hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Jövőd a tét!

Ezzel a címmel rendez az ősszel három városban Pályaválasztási Kiállítást általános iskolások számára a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Foglalkoztatási, Foglalkoztatás-felügyeleti és Munkavédelmi Főosztálya. Az első börzére október 19-én, Kalocsán, a Városi Sportcsarnokban került sor, melyen természetesen megjelent az MNÁMK is.

Kis csapatunk – Epejesiné Fehér Teréz, Füstösné Schäffer Edina, Pappné Harcos Erzsébet, Fiedler Antal pedagógusok, Csizmadia Réka, Kapitány Klarissza, Tóth Dániel diákok, Berberovics Antal sofőrünkkel reggel korán kelt útra, hogy még a 9 órai nyitás előtt díszbe öltöztessük a terem közepére felállított standunkat. Győrffy Anna a helyszínen csatlakozott hozzánk. Megérkezésünk után el is kezdődött a lázas munka, aminek eredményeként dekoratív, informatív és rendkívül esztétikus pavilonban vártuk az érdeklődőket.

Fáradozásaink nem voltak hiábavalók, hiszen a megnyitó után diákok hada látogatott el hozzánk. Záporoztak a kérdések, melyek közül egy sem maradt megválaszolatlanul. Nap vége felé örömmel állapítottuk meg, hogy a szép számú általános iskolás vendégünk közül többekkel találkozunk a december 2-ai nyílt napunkon, és olyan nyolcadikosokkal is beszélgettünk, akik jövő szeptemberben biztosan az MNÁMK-ban kezdik középiskolai tanulmányaikat.

Jó hangulatú, eredményes kiállítás volt. Kis csapatunk nagyszerű munkát végzett. Köszönjük szépen az intézményvezetés együttműködő támogatását, a háttérmunkát, melynek dandárját Munding Aliz és Őry Endre végezte. Köszönet jár a diákinterjúkért is Kapitány Klarisszának, Győrffy Annának és Gebei Bálintnak. Folytatás november 9-én, Baján, a Turisztikai Központban.

Fiedler Antal   

További cikkek