hude Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kedvenc német szavam – “Mein Lieblingswort”

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Kedvenc német szavam – “Mein Lieblingswort”

Március utolsó hetében került sor a német nyelv hetére. Az MNÁMK különleges projekttel csatlakozott a Wunderbar Festival nevű országos rendezvényhez: arra kérték 7-es és 0-os tanulóikat, nevezzék meg kedvenc német szavukat és készítsenek hozzá magyarázó plakátot, írjanak verset, rajzoljanak, fessenek! Az alkotásokat zsűri értékelte. A legötletesebb pályamunkák díjazásban részesültek március 31-én, az intézmény aulájában rendezett, kiváló hangulatú, zenés ünnepségen.

Daniel Rades, az intézmény német igazgatóhelyettese, a program helyi koordinátora elmondta, fontos volt, hogy az MNÁMK is csatlakozzon az országos rendezvényhez. Szauter Terézia főigazgató szerint az eredményes nyelvtanuláshoz elengedhetetlen, hogy a diákok érzelmileg is kötődjenek a német nyelvhez. Az MNÁMK önállóan is többször szervezett már német nyelvet népszerűsítő programokat. “Ennek a fesztiválnak a zárórendezvénye Debrecenben lesz, amelyen intézményünk kórusa, tánccsoportunk és a kollégiumi zenekarunk is fellép. Nagy megtiszteltetés ez nekünk.” – mondta a főigazgató.

A díjazottak:

7. osztály

  1. Kategória: Kép szó beépítésével: Papp Janka, “Pferde”
  2. Kategória: Kép szó beépítése nélkül: Szalontai Lili, “Marmelade”
  3. Kategória: Plakát: Miskolczi Maja, “Freundschaft”
  4. Háromdimenziós plakát/szobor: Péter Balázs, “Donau”
  5. Szöveg: Krizsain Ivett Korina, “Der Elf”

0. osztály

0.  Kategória, digitális plakát: Bartos Bettina, “Sowieso”
1. Kategória, PowerPoint-Bemutató: Martin Dorka, “der Dackel”
2. Kategória: Plakát: Wachter Dorka, “Nein”
3. Kategória: Tényszerű szöveg: Ribárszki Tamás, “die Nebensatzwortfolge”
4. Kategória: Vers: Fodor Hanna, “der Frosch”

A díjátadó rendezvényt a kollégiumi zenekar fellépése koronázta meg. Nina Hagen dalait adták elő természetesen német nyelven Ifj, Illés Zoltán vezetésével a közönség nagy örömére.  

Fiedler Antal

A Bajai Televízió beszámolója:

További cikkek