hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kedvenc német szavam – „Mein Lieblingswort”

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Kedvenc német szavam – „Mein Lieblingswort”

Március utolsó hetében került sor a német nyelv hetére. Az MNÁMK különleges projekttel csatlakozott a Wunderbar Festival nevű országos rendezvényhez: arra kérték 7-es és 0-os tanulóikat, nevezzék meg kedvenc német szavukat és készítsenek hozzá magyarázó plakátot, írjanak verset, rajzoljanak, fessenek! Az alkotásokat zsűri értékelte. A legötletesebb pályamunkák díjazásban részesültek március 31-én, az intézmény aulájában rendezett, kiváló hangulatú, zenés ünnepségen.

Daniel Rades, az intézmény német igazgatóhelyettese, a program helyi koordinátora elmondta, fontos volt, hogy az MNÁMK is csatlakozzon az országos rendezvényhez. Szauter Terézia főigazgató szerint az eredményes nyelvtanuláshoz elengedhetetlen, hogy a diákok érzelmileg is kötődjenek a német nyelvhez. Az MNÁMK önállóan is többször szervezett már német nyelvet népszerűsítő programokat. „Ennek a fesztiválnak a zárórendezvénye Debrecenben lesz, amelyen intézményünk kórusa, tánccsoportunk és a kollégiumi zenekarunk is fellép. Nagy megtiszteltetés ez nekünk.” – mondta a főigazgató.

A díjazottak:

7. osztály

  1. Kategória: Kép szó beépítésével: Papp Janka, „Pferde”
  2. Kategória: Kép szó beépítése nélkül: Szalontai Lili, „Marmelade”
  3. Kategória: Plakát: Miskolczi Maja, „Freundschaft”
  4. Háromdimenziós plakát/szobor: Péter Balázs, „Donau”
  5. Szöveg: Krizsain Ivett Korina, „Der Elf”

0. osztály

0.  Kategória, digitális plakát: Bartos Bettina, „Sowieso”
1. Kategória, PowerPoint-Bemutató: Martin Dorka, „der Dackel”
2. Kategória: Plakát: Wachter Dorka, „Nein”
3. Kategória: Tényszerű szöveg: Ribárszki Tamás, „die Nebensatzwortfolge”
4. Kategória: Vers: Fodor Hanna, „der Frosch”

A díjátadó rendezvényt a kollégiumi zenekar fellépése koronázta meg. Nina Hagen dalait adták elő természetesen német nyelven Ifj, Illés Zoltán vezetésével a közönség nagy örömére.  

Fiedler Antal

A Bajai Televízió beszámolója:

További cikkek