hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kenuzás és szalonnasütés a Vén-Dunán 

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Kenuzás és szalonnasütés a Vén-Dunán 

A 10.c osztály diákjai számára mindig vonzó közösségi program az aktív kikapcsolódás, szívesen töltünk időt közösen a természetben, s nem vetjük meg a sportos időtöltést sem. Már a tavalyi évben is nagy sikere volt a Vén-Dunán való kenuzásnak, így nagy létszámmal, 24 fővel csatlakoztunk osztályfőnükünk, Gugánné T. Ágnes felhívásához, hogy egy délutánt a vízen és az erdőben töltsünk a Gemencben. 

Az időjárás, a vízállás és a szúnyog-helyzet is kedvező volt május 26-án. Több kánikulai napot követően gyönyörű napsütésben, enyhe szellő mellett kerekeztünk Dunafürdőre a Bárka Vendégházhoz, ahol a kenukat béreltük, kaptunk balesetvédelmi- és vízi közlekedésre vonatkozó tájékoztatást, és motorcsónakos biztosítást. 

Vízre szállást követően a hajók gyakran egymással versenyezve haladtak a Cserta-part, majd a Duna befolyása alatti zátony irányába. A homokzátonyon való kikötést a bátrak vízben való csobbanása, egy rövid sziget-foglaló játék, majd a hódvárak és hód-rágta fák megtekintése követte. Újra vízre szállva és a kis szigetet megkerülve gyönyörködtünk fekete gólyában, gémben, és a tavaszi természet üde zöldjében.  

Kikötés és a kenuk partra vitelét követően elkerekeztünk a Gemenc legközelebbi pihenőparkjáig, ahol szalonnasütéssel koronáztuk meg a délutánt. Pump Gábor tanár úr segítségével tüzet raktunk, Bátyity Éva tanárnő a nyársakkal támogatta uzsonnánkat. Jó hangulatban sült és fogyott el a hagyma, szalonna, debreceni, hangzottak el történetek hasonló kirándulásokról és tervek a nyári vakáció programjairól. 

További cikkek