hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

„Kesztyűs kézzel bántak” az emelt magyarosok a könyvekkel

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > „Kesztyűs kézzel bántak” az emelt magyarosok a könyvekkel

Látogatás az Ady Endre Városi Könyvtár régi könyvek tárházában

2022. december 8-án a 11.a és c osztály emelt magyarosai izgalmas könyvtárlátogatáson vettek részt. A helyszín a régi könyvek tárháza volt az Ady Endre Városi Könyvtárában.

Először az ott található gyűjtemény eredetéről hallhattak történeteket, majd interaktív előadás keretében a kódexekről kaphattak rendkívül érdekes bemutatót. Ezután következett a program legizgalmasabb része, amikor kesztyűt húzhattak és belelapozhattak Vergilius könyvébe, reformkori újságokból szemezgethettek a kornak megfelelő reklámokból vagy megtekinthették a kézzel festett könyveket is. Elgondolkodtató volt a pergamen és a tinta készítéséről szóló részletes tájékoztató is.

Az előadás végeztével még néhány diák ott maradt a könyvtár ezen részlegén és érdeklődően hallgatta tovább a gondolatokat és lapozgatta a 4300 kötet darabjait.

Páncsity Orsolya

magyartanár

További cikkek