hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kettős siker az országos kutatóképző versenyen!

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Kettős siker az országos kutatóképző versenyen!

Az idei évben másodjára szervezték meg a Bay Zoltán Kutatóképző Versenyt, amelyre az ország bármely pontjáról nevezhettek a természettudományok iránt érdeklődő diákok csapatai. Intézményünkben két csapatnyi ifjú hölgy vágott neki a két fordulós tudáspróbának junior kategóriában. Az első fordulóban a Bay Zoltán Kutatóintézet munkatársai által elvégzett, videóra rögzített érdekes kísérleteket kellett rekonstruálnia a csapatoknak, majd 2021. szeptember 24-én, a Kutatók éjszakája napján bonyolították le az országos döntőt. A döntőben egy 50 kérdésből álló kvízjátékban kellett helytállniuk a diákjainknak, amelynek kérdései nem korlátozódtak tantárgyhoz kötődő ismeretanyagokra, hanem a napi aktuális hírek, az általános természettudományos műveltség, környezetvédelem is terítékre került. Csapataink eredményeire igazán büszkék lehetünk, hiszen az első két helyezést Intézményünk tudhatja sajátjának!

  1. helyezés: Chemikerinnen csapat (Andriott Gréta, Horváth Lilla, Horváth Viktória, Mihálovits Zsófia, Nuber Gréta ? 10.A osztály)
  2. helyezés: Laborpatkányok csapat (Reinhardt Melodi, Trunk Anna 9.C osztály)

A helyezésekért járó díjakat, okleveleket megérkezésük után Nuberné Honti Ivett igazgató adta át a versenyzőknek: az I. helyezett csapat tagjai fejenként egy Lenovo Tab-ot vehettek át, a II. helyezésért csapattagonként egy Xiaomi okosóra volt a jutalom.

Adorján Adrienn

felkészítő tanár

További cikkek