hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kezdődik a német-magyar érettségi az MNÁMK-ban

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Kezdődik a német-magyar érettségi az MNÁMK-ban

A 12.a és b osztályosok, azaz az MNÁMK Német-Magyar Ágának diákjai is megkezdték, egészen pontosan folytatják az érettségi vizsgát.

A végzős tanulók a német rendszer szerint már februárban teljesítették az írásbeli érettségi vizsgarészt német nyelv és irodalomból, matematikából és fizikából. Utóbbi két tantárgyból csak írásban, német nyelv és irodalomból írásban és szóban vizsgáznak az érettségizők. A májusi vizsgaidőszakban a magyar rendszerű tantárgyak írásbeli vizsgái következtek magyar nyelv és irodalomból, biológiából, informatikából és német, mint idegen nyelvből. Június 21-én pedig elkezdődtek a komplex érettségi szóbeli vizsgái, ahol a 42 diák egy német és egy magyar vizsgabizottság előtt ad számot tudásáról.  

Az MNÁMK Német-Magyar Ágán tehát egy érettségi vizsgával kettő érettségi bizonyítványt szereznek a tanulók. A német bizonyítvánnyal Németországban tanulhatnak tovább és pályázhatnak tanulmányi ösztöndíjakat az érettségizők, míg a magyar bizonyítvány a magyar felsőoktatási intézmények kapuit nyitja meg előttük.

Jó hangulatú vizsgákat, színvonalas feleleteket és tartalmas vizsgabeszélgetéseket kívánunk az érettségizőknek és a vizsgabizottságok tagjainak!

Fiedler Antal

További cikkek