hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kis Tudósok Akadémiája 1.0

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Kis Tudósok Akadémiája 1.0

-egy tanítás nélküli munkanap margójára

Amikor diákjaink éppen megkezdték a kicsit kibővített hosszú hétvégi pihenésüket, kihasználtuk az üres tantermek adta lehetőséget, és megtartottuk első foglalkozásunkat Kis Tudósok Akadémiája címmel az Óvodánk Halacska csoportjába járó ovisainak.

A kis- és középső csoportos gyermekek csillogó szemmel, érdeklődéssel fogadták az összes érzékszervüket megmozgató tudományos feladatokat: ízlelésteszt bekötött szemmel, tapogatás az élőlények rejtekében, vulkánkitörés, lufifújás kémcsővel, tojásbomba, nyomolvasás, logikai feladatok- mindegyikük megtalálta a számára legizgalmasabb felfedezni valót. Annak érdekében, hogy mindegyik felfedezőt segíteni tudjuk, három középiskolásunk is segítette a munkánkat.

Az ifjú tudósjelöltek „igazolást” is vihettek haza eredményes kutakodásaikról, és a csoport egy kis finomságcsomaggal is gazdagodott.

A közös élményt biztosították:

Hídvégi Tünde és Mészárosné Schäfer Dolli ? óvónénik

Zsibrek Tímea – labor asszisztens

Kőhegyi Virág, Reinhardt Melodi, Trunk Anna – intézményünk gimnazistái

Adorján Adrienn – szaktanár

További cikkek