hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Külföldi Nyelvtanulási Program 2020

MNÁMK-UBZ > Közérdekű > Külföldi Nyelvtanulási Program 2020

A levél a programban csoportos utazáson résztvevő diákok és szülők számára tartalmaz információkat. Egyéni utazással kapcsolatos kérdéseikkel forduljanak Kerek Márton programkoordinátorhoz: kerek.marton@mnamk.hu!

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok!

A Külföldi Nyelvtanulási Programmal kapcsolatos jelenleg aktuális információkat szeretnénk megosztani Önökkel, Veletek. A jelentkezési határidő végéig 152 fő 9.-es és 11.-es diák adta be jelentkezését a csoportos nyelvi utakra. Az igények alapján megkezdtük a kapcsolatfelvételt a programban résztvevő nyelviskolákkal. A velük történő egyeztetések (időpontokról, elhelyezésről, ellátásról, transzferről, kapacitásról) február elején befejeződtek. Így a következő időpontokban, a jelzett helyszínekre valósulnak meg az utazások, és nyelviskolai képzések.

9. évfolyam esetében:

2020.06.14.-27. Heidelberg

2020.07.05.-18. Heidelberg

2020.08.02.-15. Freiburg

2020.08.16.-29. Bad Schussenried  

11. évfolyam esetében:

2020.07.12.-26. Manchester

2020.07.12.-26. London

2020.08.02.-16. Cork  

?A nyelviskolákról az alábbi linkeken található részletes információ:

Heidelberg: http://www.fuu-heidelberg-languages.eu/

Bad Schussenried: https://www.humboldt-institut.org/?gclid=EAIaIQobChMI6MCTjMi85wIVw4GyCh105QypEAAYASAAEgL8NvD_BwE Freiburg: https://www.inlingua-freiburg.de/sprachschule-sprachkurse-uebersetzungen-sprachreisen.html

Manchester: https://www.newcollegegroup.com/ London: https://englishstudio.com/

Cork: https://www.corkenglishcollege.ie/

A diákok létszáma alapján 22 fős csoportokat alakítottunk ki, melyeket 2 fő pedagógus kísér az utak során.  A diákok számára a jelentkezés az interneten történik február hónapban, melynek pontos idejéről az osztályfőnökökön keresztül és az elektronikus napló üzenőfalán értesítjük a résztvevőket. A jelentkezés online zajlik, ezért kérjük figyeljék a fent említett információforrásokat.

Az adott időpontokra és helyszínekre feliratkozási sorrendben regisztrálnak a diákok, a lista betelte után a rendszer már nem fogad további feliratkozót. Kérem, gondolják végig mely kurzust választják, mert a jelentkezés után már nincs lehetőség a módosításra. Kérjük, állítsanak fel saját rangsort a kurzusok között, hogy gyorsan tudjanak újra jelentkezni, ha betelt az előző választás.

A pályázati felület megnyitása után Önöknek személyesen is be kell fáradni az intézménybe, erről az időpontról is külön tájékoztatjuk majd Önöket. Ekkor alá kell írniuk egy szülői felelősségvállaló nyilatkozatot melyben nyilatkoznak arról, hogy gyermekük az Önök tudtával vesz részt a programon, illetve, ha önhibából nem utazik el a diák és nem teljesíti a képzést, akkor Önök teljes anyagi felelősséget vállalnak. A nyilatkozatot mindkét szülőnek alá kell írnia abban az esetben is, ha nem közös háztartásban élnek. Ez alól csak az jelent kivételt, ha valamelyik szülőnek kizárólagos gyermekfelügyeleti joga van, és az erről szóló bírósági határozatot bemutatja a programkoordinátornak.

Az utazás során kötelező biztosítást az intézmény köti meg csoportosan a diákok számára, azzal Önöknek nincs feladata. ?Gyermekeik családoknál lesznek elhelyezve. Jellemzően 4-5 tanuló lakik egy fogadó családnál, ahol teljes ellátásban részesülnek. Azonban a csoport tagjai nem lakhatnak egy helyen, hogy a nyelvtanulás maximálisan hatékony legyen. Eltérő anyanyelvű diákok kerülnek a fogadó családoknál elhelyezésre. Ezt a nyelviskola osztja be, nincs lehetőségünk ezen változtatni. A nyelviskolák szintfelmérő után osztják csoportokba a diákokat, itt is elsődleges cél, hogy heterogén nyelvi csoportok kerüljenek kialakításra, hogy lehetőség szerint a tanult nyelvet használják a diákok egymás közötti kommunikációban is.

A jelentkezési lapon meg kell adniuk egy bankszámla számot. Erre azért van szükség mert a Tempus Közalapítvány, mint a Magyarország Kormánya által megbízott lebonyolító szervezet arra utalja a diákok ösztöndíját, mely a tanuló megélhetési költségeit (teljes ellátáson felül) fedezi a 2 hét során. Ennek mértéke a célországtól függ, az alábbi táblázat nyújt pontos információt:

Egyesült Királyság ? Anglia 100 000 Ft

Írország 117 000 Ft

Németország 100 000 Ft

Az ösztöndíjat a Közalapítvány forintban utalja az Önök által megadott bankszámlaszámra, az összeg megfelelő valutára történő átváltása a szülők feladata.

Az intézmény szervezi a diákok kiutazását a célországba, míg a nyelviskola a transzfert bonyolítja. Az utazások már szervezés alatt vállnak. Célunk, hogy minden diák repülőgéppel jusson ki a képzés helyszínére. Erre azonban előzetesen garanciát nem tudunk vállalni, erről később tudunk tájékoztatást adni.

Tisztelettel:

Szauter Terézia

főigazgató

További cikkek