hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

„Kutyával asszisztált német nemzetiségi napközis tábor”

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > „Kutyával asszisztált német nemzetiségi napközis tábor”

 Az idén második alkalommal rendeztük meg intézményünkben a „Kutyával asszisztált német nemzetiségi napközis tábort” július utolsó hetében, húsz alsó tagozatos diákunk részvételével.

A gyerekek mellett a „Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány” képviseletében Korsós Mónika kutyás felvezető és vizsgázott terápiás kutyái voltak a tábor állandó résztvevői.

A diákok meglepően tájékozottak már a felelős állattartás alapvető szabályairól, így bővíthettük ismereteiket a különböző kutyafajták jellemzőiről, a segítő kutyák típusairól.

Lehetőségük nyílt kölyökkutyával való ismerkedésre is, valamint vizsgára készülő kutyákkal különböző feladatok, játékok gyakorlására.

A szabadba tervezett játékokat a nagy hőség miatt újra kellett gondolni, kevesebb mozgással, így a klimatizált tanteremben a digi tábla és egyéb IKT eszközök is nagy segítségükre voltak a különböző játékos feladatok megoldásában.

Az Ulmer Schachtel-ban tett látogatás ideje alatt a kutyusok pihentek egy kicsit, de a kötélhúzáskor már ott ?szurkoltak? a csapatoknak. Délután az iskolai i-pad-ok segítségével az Ulmer Schachtelhez kapcsolódó digitális feladatok megoldására is sor került,

A kutyusok simogatásához már német nyelvű mondókát tanultak meg a táborlakók, a „Der Daumen ist der Elefant” kezdetűt.

Feldolgoztuk az „Aufregung im Wunderwald und alles wegen dieser Krankheit” című történetet is.

(Erzählt von Björn Enno Hermans, Illustriert von Anette Walter), mely segítette a gyerekeket a világjárvány megértésében, bővítette szókincsüket és sok-sok olvasásra ösztönözte őket, melyek a kutyák trükkökkel jutalmaztak.

Az utolsó nap meglepetést tartogatott számukra: városnéző kisvonattal a Petőfi szigetre kirándultunk, ott a hatalmas tér lehetőségeit kihasználva sor-ügyességi-csapatjátékokat játszottunk, természetesen a kutyák asszisztálásával.

A gyerekek- a reflexióik alapján -a táborból nagyon sok élményt, új ismeretet visznek magukkal.

Nagyné Kiss Valéria

Brautigamné Fekete Erika táborvezetők

További cikkek