hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Kutyával asszisztált tábor az általános iskolában

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Kutyával asszisztált tábor az általános iskolában

Az első kutyával asszisztált német tábort 2020.07.27. és 31. között tartottuk meg iskolánkban. A tábor vezetői Korsós Mónika szociálpedagógus, kutyás felvezető, ‘A kutyával egy mosolyért‘ alapítvány képviselője, Brautigamné Fekete Erika, óvodavezető és Nagyné Kiss Valéria, tanító voltak. A táborban 16 tanuló vett részt, 13 lány és 3 fiú, a 2 – 4. évfolyamról.

Megtanultuk a felelős kutyatartás szabályait, a kutyák ápolását, etetését. Megtanultuk a kutyatartással kapcsolatos legfontosabb kifejezéseket németül. Megismertük a segítő kutyák munkáját, ezzel kapcsolatosan utánzó játékokat játszottunk.

Az udvaron nagymozgásos játékokat játszottunk, különféle eszközök segítségével. Ezeket a játékokat minden esetben a kutyák asszisztálták, segítve a gyerekek koncentráló- és megfigyelőképességének fejlesztését.

Az egész hét koncepcióját úgy alakítottuk ki, hogy a gyerekek profi irányítás alatt a kutyákkal kapcsolatos fontos szabályokat megtanulják és lehetőségük legyen ezek begyakorlására különféle játékok segítségével.

Minden diák nagyon jól érezte magát ezen a héten.

Nagyné Kiss Valéria

További cikkek