hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Médiaprojekt Kecskeméten

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Médiaprojekt Kecskeméten

Szeptember 18-án két osztálytársammal reggel útra keltünk, hiszen 3 napot tölthettünk a Mercedes-Benz Schule-ban, Kecskeméten egy médiaprojekt keretein belül. Tavaly egy filmfesztiválon (Abgedreht) a 3. helyet értük el és júniusban kiderült, hogy ezen a programon részt vehetünk, hogy szélesítsük filmes ismereteinket, és jövőre egy profibb filmet tudjunk készíteni.

Az első napon beosztottak minket csoportokba, azután megismerkedtünk a többiekkel és elkezdtünk ötletelni, hogyan tudnánk egy érdekes filmet készíteni. Egy híres német újságíró és egy operatőr segített nekünk, hogy a munkánk igényes és profi legyen. Mi az orosz laktanyákról forgattunk egy 3 perces kisfilmet. Megírtuk a szöveget és kitaláltuk, hol fogjuk felvenni a jeleneteket. A többi napon forgattunk és finomítottunk a meglévő anyagon.

Délutánonként az ottani diákokkal voltunk, körbemutatták nekünk a várost és elmentünk bowlingozni. Fogadócsaládoknál laktunk, akik nagyon kedvesek voltak. Sokat tanultunk arról, hogyan kell a kamerát profin forgatni és szerencsére merítettünk pár ötletet a következő Abgedreht filmünkhöz is.

Verebélyi Liza 10.b

További cikkek