hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Megható jótékonyság

MNÁMK-UBZ > Technikum > Megható jótékonyság

Az MNÁMK 11.d osztályos tanulói – ahogy tavaly – idén is rendhagyó módját választották a karácsonyi ajándékozásnak. Galló Dominik, dávodi kisfiú számára készítettek meglepetéseket.

Dominik 2022. januárjában született. Négy hónapos volt, amikor egy váratlan és nagyon ritka genetikai betegség lépett fel nála. A világon rajta kívül összesen négy gyermeknél diagnosztizáltak hasonló tüneteket, így egyelőre konkrét gyógymódot sem tudnak javasolni az orvosok. Pillanatnyilag gyomorszondán táplálják és a lélegeztetését is egy csövön keresztül segítik. Az biztos, hogy izomfejlesztési terápia vár rá. Édesanyja, édesapja és fiútestvére, Beni vele van, mindent megtesznek a gyógyulásáért, reménnyel teli szívvel néznek a jövőbe.

A karácsonyi ajándékok átadására 2022. december 19-én került sor az MNÁMK-ban. Szabóné Dr. Mojzes Angelika tanárnő és osztálya szívhez szóló műsorral kedveskedett a dávodi Galló családnak. Közösen énekelték el a Bikinitől a Közeli helyeken című dalt, versek, prózák hangzottak el és a Hallelujah is felcsendült, méghozzá zongorán.

Az igazán megható percek ezután következtek. A 11.d osztály tanulói átadták – zömében saját készítésű – ajándékaikat, és boldog karácsonyt, illetve mielőbbi gyógyulást kívántak Dominiknek. A torkok összeszorultak, a szemekben könnycseppek jelentek meg. Így ajándékozott az MNÁMK 11.d osztálya 2022. karácsonyán. Az ünnephez méltó módon.

Fiedler Antal

További cikkek