hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > „Mindent bele!”

Egri Miklós, az MNÁMK Intézményfenntartó és Működtető Közalapítvány Kuratóriumának elnöke mondta ki ezt a bűvös két szót, az intézmény tanévnyitóján tartott beszéde végén. Elnök úr ? ebbéli minőségében ? első alkalommal vett részt ilyen ünnepségen.

„A napokban megkérdeztem a kislányomat, várja-e már a tanévkezdést? Azt válaszolta, a matematika számonkéréseket nem, de a társaival való új találkozást igen.” Ezekkel, a németül elmondott gondolatokkal kezdte beszédét, majd kiemelte, hogy egykor ő is MNÁMK-s diák volt.

„Az érettségit és az egyetemi tanulmányaimat követően 14 évig jártam a világot. Sok helyen megfordultam, de amikor családommal hazaköltöztem Magyarországra, nagy örömmel fogadtam el a felkérést, hogy tapasztalataimmal, ötleteimmel segítsem az MNÁMK-t. Eleinte mint kuratóriumi tag, 2020. februárjától, mint a kuratórium elnöke. Mostantól azon fáradozom, hogy tanulóink a legjobb körülmények között folytathassák tanulmányaikat! Ennek első, nagyobb projektje egy új sportcsarnok építése lesz, amelyet reményeim szerint 2020. májusában már fel is avathatunk!”

Egri Miklós köszönetet mondott az intézményben folyó munkáért, majd külön köszöntötte Szauter Terézia főigazgatót, aki 30 éve dolgozik a tantestületben. Végül a nyelvi előkészítő évfolyam tanulóihoz, vagyis a nulladikosokhoz fordult:

„Kedves Nulladikosok! Tudom, a beszédem elején németül elmondott gondolataimat ti még nem értettétek, de ne aggódjatok, ez hamarosan megváltozik! Én is így kezdtem, egyáltalán nem beszéltem a nyelvet, amikor megkezdtem MNÁMK-s diákéveimet. Egy év elég volt ahhoz, hogy később már szinte minden tantárgyat német nyelven tanuljak. Így lesz veletek is. Ez egy csodálatos folyamat! Élvezzétek ki minden pillanatát! Mindent bele!”

Fiedler Antal

További cikkek