hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Mozgalmas farsang a 3. b osztályban

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Mozgalmas farsang a 3. b osztályban

Sokszínű hét volt február második hete a 3. b osztályban. Délelőttönként megtanultuk többek között mikor kezdődik és végződik a farsangi időszak, miért is öltöznek jelmezbe ilyenkor az emberek, mi köze a hamvazószerdának a hamuhoz és, hogy a legjellemzőbb étel ilyenkor a fánk. Ezt persze meg is kellett kóstolnunk, így szerdán ebéd után mi magunk dagasztottuk a tésztát, illetve sütöttük ki a finomságot. Bizton állíthatjuk: a házi baracklekvárral megkent fánk nem véletlenül a legkedveltebb télvégi csemege!

Kedden a múzeumba látogattunk el, ahol amellett, hogy megnézhettünk jónéhány kiállítási tárgyat, érdekes múzeumpedagógiai foglalkozáson vettünk részt. Megtudtuk, hogy a Baján újra felelevenített népszokás, a maszkajárás eredetileg bunyevác szokás volt, négy fő figurája pedig a medve, a medvetáncoltató, a botos és a didák, aki egy púpos öregembernek beöltözött legény volt.

Csütörtökön volt végre elérkezett a várva – várt farsangi bál! Az osztályból mindenki valamilyen ötletes jelmezbe öltözött be. A bálozást egy közös alsós felvonulással kezdtük az aulában. Aztán az osztálytermünkben sokat táncoltunk, nevettünk ettünk – ittunk. Emellett volt még tombola és számos játék is. Valamilyen apró ajándéknak mindenki örülhetett!

Kár, hogy a farsang ilyen rövid ideig tart, a következő hetekben is folytattuk volna ezeket a színes programokat!

A 3. b oszátly nevében:

Jaksa Veronika

osztályfőnök

2023. 02. 20.

További cikkek