hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Nathalie elköszönt

MNÁMK-UBZ > Óvoda > Nathalie elköszönt

Németországban elterjedt gyakorlat, hogy a diákok érettségi után nem kezdik meg azonnal felsőfokú tanulmányaikat, hanem egy évet külföldön töltenek önkéntesként. A Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja minden évben fogad a Kulturweit program keretében önkénteseket, így került az intézmény óvodájába egy évvel ezelőtt Nathalie Lehmann.

Nathalie Lehmann

Barátságos, közvetlen emberként hamar beilleszkedett új környezetébe. A gyermekeknek kézműves foglalkozásokat tartott, fejlesztve ezzel kreativitásukat és természetesen nyelvtudásukat is. A helyi óvónők is sokat tanultak tőle, új impulzusokat vitt az oviba. Annyira megszerette az MNÁMK óvodáját, hogy egy német szakmai pályázaton be is mutatta az itt folyó munkát, amivel előkelő második helyezést és 300 Euro pénzdíjat nyert az óvodának.

Nathalie Lehmann és Szauter Terézia főigazgató

A pályázati anyag elérhető ezen a linken: Book Creator – Jubiläumsbuch Kindergarten „Wunderwiese”

A Bajai Televízió rövid riportja:

Nathalie egy éves önkéntes munkája a napokban véget ért. Elköszönt az ovisoktól, kolléganőitől és mindenkitől, akit az elmúlt egy évben megismert. Búcsúzáskor azt mondta, szívébe zárta az MNÁMK-t, mindig szívesen emlékszik majd vissza az itt eltöltött egy esztendőre. Köszönjük, hogy itt volt, minden jót kívánunk további életében!

Fiedler Antal

További cikkek