hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Német nemzetiségi tábor az általános iskolában

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Német nemzetiségi tábor az általános iskolában

Általános Iskolánk az idei tanév végén is megrendezte nyári napközis táborát. 3 pedagógus 38 alsó tagozatos diákot fogadott az első napon az aulában. A hét programjának ismertetése után 3 csoportban el is kezdődtek a foglalkozások.

A gyerekek elsőként a magyarországi németek esküvői hagyományaival és a sváb konyhával ismerkedtek meg. Ebéd után a városi kisvonattal a Kiserdő Kalandparkba mentünk, ahol a gyerekek mindegyik pályán próbára tették ügyességüket, bátorságukat, erejüket.

Kedden egész napos kirándulás keretében Hartán meglátogattuk a helyi Bútorfestő műhelyt, ahol Schneider Péterné, Marika néni és férje nagy szeretettel fogadott bennünket. Marika néni megmutatta, hogy tervezi és készíti csodás alkotásait. Ebéd után a Tájházban megismerkedtünk a hartai svábság régi életével.

Szerdán délelőtt Mónika nénivel megismerkedtünk a nemezelés technikájával és mindannyian készítettünk egy labdát. Jó mulatság, kemény munka volt! Ezután a bútorfestő műhelyből ellesett motívumokkal fakorongra virágot festettünk.

Ebéd után 3 csapatot alkotva elindultunk a városba, a Stadtrallye-ra. Egy térkép segített a tájékozódásban. Egy feladatsort is meg kellett oldanunk. A napot fagyizással és játékkal zártuk.

Csütörtökön délelőtt ismét foglalkozásokon vettünk részt, majd ebéd után mi magunk készíthettük el a desszertet! Spritzkrapfent sütöttünk és meg is ettük. Ezen a napon igazán jó volt az idő, így hamar fürdőruhát húztunk és már kezdődhetett a várva-várt vízibomba-csata, locsolkodás, vizes sorverseny a kis játszótéren! Remek móka volt, nagyon jól szórakoztunk!

Péntek délelőtt barkácsoltunk, majd felkészültünk a délutáni  ?UBZ Sucht Superstar? műsorra. Délután pedig mindenki megmutatta, miben ügyes. Láttunk görkoris, torna, foci, táncbemutatót is.

A hetet pizza-partyval, zenével, tánccal zártuk.

Molnárné Tomó Krisztina, Galántháné Szabó Nóra, Szilágyiné Deres Anikó

További cikkek