hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Németországba utaztak – zajlik az „In Vino Varietas” projekt

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Németországba utaztak – zajlik az „In Vino Varietas” projekt

Mint ahogy arról nyár elején már beszámoltunk az mnamk.hu-n, intézményünk technikumának tanulói részt vehetnek az „In Vino Varietas”, Borban a lehetőség elnevezésű uniós projektben.

Részletek: Borban a lehetőség – MNÁMK-UBZ (mnamk.hu)

Nos, az események új szakaszba léptek. 2021. szeptember 28-án hajnalban elindult Németországba az MNÁMK-s delegáció, a turisztikai ágazatban működő technikum hat 11.d-s és két 10.d-s tanulójával, valamint két felnőtt kísérővel, Eperjesiné Fehér Teréz igazgatóhelyettessel és Göbl Viktória intézményi koordinátorral. A projekt mostani témája: a borkészítés.

A pontos úti cél Németországban Besigheim városa. Az ottani partneriskola a Christoph Schrempf Gimnázium, a borászat neve: Felsengartenkellerei. Utóbbiról azt mindenképpen érdemes elmondani, hogy már négy alkalommal lett a „Németország legjobb borászata” szakmai elismerés birtokosa.

A négy részből álló projekt mostani szakasza szeptember 28-tól október 5-ig tart. Eredetileg ebben az időpontban tartották volna Besigheim városában a hagyományos Vinzerfest nevű borünnepet, de ez a járvány miatt sajnos elmarad.

Az első helyszín tehát Németország, de a diákjaink nem csak a német nyelvet fogják használni, hanem az angolt is, mert a projekt angol nyelven zajlik. Mivel az MNÁMK-ban két idegen nyelvet tanulnak, ez nem probléma.

A kiutazók megígérték, hogy tudósítanak bennünket ottani élményeikről. Jó utat, hasznos borászkodást, kellemes ott tartózkodást kívánunk, és várjuk a beszámolót!

Fiedler Antal

További cikkek