hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Nemzetek Tánca

MNÁMK-UBZ > Közművelődés > Nemzetek Tánca

10 évvel ezelőtt kezdődött városunk egyik, még ma is rendkívül népszerű rendezvénysorozata, a Nemzetek Tánca. Baja soknemzetiségű település, melynek lakói származásuktól függetlenül ápolnak jó kapcsolatot egymással. Ennek egyik kiváló jele, hogy a német táncot örömmel járják a helyi bunyevácok és fordítva, de ugyanezt elmondhattam volna az összes itt élő nemzetiség vonatkozásában.

Ezeken a tavaszi/nyári estéken rendszerint megtelik az Eötvös utca, táncra perdül kicsi és nagy, fiú és lány, öreg és fiatal. Sajnos az időjárás az utóbbi időben többször fedett helyre, a Bácskai Kultúrpalotába -kényszerítette- a vendégeket, de ez semmit sem vont le a zenés-táncos összejövetelek értékéből. A mulatozás ott is éjszakába nyúlt, mindenki jól érezte magát, és várta a következő alkalmat.

A jubileumi, 10. Nemzetek Táncán – 2022. április 30-án – Nyirati Klára polgármester apró ajándékkal kedveskedett az alapítóknak, köztük a Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának, melyet Szauter Terézia főigazgató vett át. Intézményünk táncosai, tanulói, pedagógusai kezdettől fogva kreatív kezdeményezői és aktív résztvevői a Nemzetek Táncának. Köszönjük az ajándékot! Rajtunk nem fog múlni a következő kerek évforduló sem!

Fiedler Antal

További cikkek