hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Országos vers- és prózaíró, fotó- és diaporáma verseny

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Országos vers- és prózaíró, fotó- és diaporáma verseny

Kedves Érdeklődők!

Iskolánk több tanulója is jelentkezett egy olyan digitális, országos vers- és prózaíró, valamint fotó- és diaporáma versenyre, melynek nem volt előre megadott témája. Tanulóink mind a négy kategóriában küldtek be pályaműveket.

Fogadjátok sok szeretettel alkotásaikat!

Bemutatkozások

8.a osztály

Kaczur Izabellának hívnak, 13 éves vagyok, a 8.a osztályba járok. Egy éve kezdtem el érdeklődni a fotózás iránt. A képeimnek a ‘Fényjátékok’ címet adtam.

Prekop-Timár Annának hívnak. 14 éves vagyok. A 8.a-ba járok. 2 éve fotózok hobbi szinten. Jártam fotótanfolyamra is. A természetet nagyon szeretem, ezért ilyen jellegű képeket szoktam készíteni, vagyis természetfotókat.

Vida Grétának hívnak, 14 éves vagyok, a 8.a osztályba járok. Kb. 2 évvel ezelőtt kezdtem képeket készíteni. Szeretem az élénk vagy a nagyon púderes képeket. Ezt igyekszem érzékeltetni a fotóimon is. A fényképeimnek a ‘Szemlátomást’ nevet adtam.

9.a osztály

Andriott Gréta

Nagyon megtetszett ez a pályázat, hogy szabad témában készíthettünk fotókat és szívesen foglalkozom ilyesmi kreatív dolgokkal, ezért jelentkeztem.
Nekem az volt az ötletem, hogy a múlt és a jelen szembeállításával bemutassam a generációs különbségeket, és azt, hogy néhány évtized alatt mennyi változás és fejlődés történt. Ehhez kapcsolódóan választottam ,,Egy kis múlt a jelenben” címet. A képek készítése kis kutatómunkát is igényelt, így sok olyan információval is megismerkedhettem, ami számomra új volt, így igen izgalmasnak bizonyult.

Fülöp Csenge Boglárka

Akkor kapok igazán ihletet a rajzoláshoz, amikor valami mélyebb dolog fog meg, vagy motoszkál folyamatosan az agyamban. Mikor ezt a rajzot készítettem, ugyanez történt, jelen esetben Adele-tól a Skyfall című szám ihletett meg, ezért is kapta ezt a címet.

Pálkerti Emma

Én nagyon szeretek rajzolni, ezért készítettem egy képregényt ehhez a vershez. Szerintem érdekesebbek a képregények, jobban értelmezhetőbb a vers. Ezeket a képsorokat diaporámába vágtam össze, hozzáírva a versszakokat is és alávágtam Graham Nashtől a Back home című zenét is, ami egy ember halálba meneteléséről szól, így a hangulatot még jobban megalapozva. Élvezet volt számomra megalkotni ezt a diaporámát és megrajzolni a képeket is.

12.b osztály

Nagy Ádám

Sziasztok, Ádám vagyok, hogyha ezt olvassátok, az azért van, mert valahogy a verseimnél kötöttetek ki. Magamról dióhéjban: nálam ez az egész versírás dolog azért kezdődött, mert valahova menekülni akartam, ahol önmagam lehetek, az én esetemben ez a telefonom jegyzettömbje volt.

Körülbelül három éve kezdtem el írni, lelki okok miatt, ez volt akkoriban is és most is a ?gyógymódom? arra, hogy a problémáimat könnyebben tudjam kezelni. Emiatt a verseim nagyrésze melankolikus hangulatú, de szerintem lehetnek páran, akik tudnak velük azonosulni.

Kedvencnek nem mondanám egyiket sem, mert nem azért született meg nagyrészük, mert annyira élveztem volna az írását, hanem inkább azért, mert lelkileg szükségem volt rájuk.

Györki Zsófia

Györki Zsófia vagyok, 12.b osztályos tanuló és az itt olvasható novellámmal jelentkeztem az említett pályázatra. Ez az írásom az egyik kedvencem és az egyik leghosszabb is, körülbelül egy éve írtam.  Viszonylag régóta írok, körülbelül 4-5 éve, leginkább szórakozásból, magamnak. Többnyire rövid, tragikus történeteket szoktam írni, meglehetősen ritkán, csak amikor éppen ihletet kapok.

12.c

Budinszki Bettina

Mészáros Ramóna

11 éves korom óta írok verseket. A verseim többsége öncélúan indul, hiszen nekem ez olyan, mint másnak a naplóírás: kifejezem azt, ami bennem van. De végül, amikor befejezem, már másoknak is szánom, mert sok olyan visszajelzést kapok, hogy valaki magára ismert, biztatást kapott, vagy éppen kifejeztem azt, amit ő nem tudott magának megfogalmazni. Magamat egyaránt tartom vidám, energikus és mélyérzésű, melankolikus lánynak. Úgy gondolom, ez abban is látható, hogy a verseim témája nagyon különböző. Istentől kapott ajándékként tekintek erre az adottságomra és remélem, hogy boldoggá tehetek vele másokat!

További cikkek