hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Osztálykirándulás

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Osztálykirándulás

A 11.b osztály Észak-Nyugat Magyarországon kirándult.

Első nap vonattal Győrbe utaztunk, ahol három óra szabadidőt kaptunk. Megnéztük a forgatható óriás tükröt „a pulzust” a Duna partján, majd tovább vonatoztunk szálláshelyünkre, Fertőbozra.

Másnap Bécsben voltunk. Megtekintettük a nevezetességeket: a Stephansdom-ot, az Uni Wien-t, és a Parlamentet. Nem hagytuk ki a Klimt kiállítás sem. Végezetül a Prater egyik játszóterét vettük birtokba.

A harmadik napot Sopronban töltöttük. Bobozás, majd finom ebéd szerepelt a programban. Idegenvezetés és játékos feladatok segítségével fedeztük fel a belvárost. Sok érdekességet hallhattunk Sopron történelméről. Az 1989-es Pán-európai piknikről megemlékező graffity falnál, a vasfüggöny lebontásáról hallgattunk előadást. Már majdnem olyan érzésünk volt, mintha Berlinben lettünk volna. Ezt követően sütitztünk egyet, majd visszautaztunk a szállásra, ahol kellemes társasjátékkal töltöttük az estét.

A következő nap hazautazással telt. Szép emlékű kirándulásunk volt!

További cikkek