hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

PÁLYAORIENTÁCIÓS PROJEKTNAP A FELSŐ TAGOZATON

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > PÁLYAORIENTÁCIÓS PROJEKTNAP A FELSŐ TAGOZATON

Az MNÁMK felsőtagozatán 2021.10.20-án került megrendezésre a pályaorientációs projektnap, melyen az 5., 6. és 7. évfolyamos diákok megismerkedhettek különböző szakmákkal, és információkat kaphattak a továbbtanulási lehetőségeikről. A 8. évfolyam projektnapjára később kerül sor.

Az alábbiakban diákok visszajelzései olvashatóak:

„Az első két órán a pályaválasztásról beszélgettünk, feladatlapokat töltöttünk ki. A legjobban az tetszett, hogy egy feltaláló, Puruczki Ferenc, is ellátogatott hozzánk. Bemutatta a találmányát, ami egy világkiállításon is kapott díjat.

A pályaorientációs napon először is egy tesztet töltöttünk ki. Majd megnéztük, hogy milyen foglalkozásokhoz, munkákhoz milyen intézményben mennyit kell tanulni.

Nagyon tetszett a madárgyűrűzésről a bemutató, mert sok érdekes dolgot tanultam meg. Szerintem izgalmas dolog, jó lehet egy pár év múlva ugyanazzal a madárral találkozni.

„Nagyon jól éreztem magam, a legjobban a klímaváltozásról tartott előadás tetszett.”

A 3. óra tetszett a legjobban, mert azon az órán a 8.A osztályból érkezett diákok beszélgettek velünk. Sok mindent megtudtam a kisgimiről.

Nekem a 3. óra tetszett a legjobban, most már sokkal bátrabb vagyok a kisgimivel kapcsolatban.

„Rengeteg információt megtudtunk a kisgimiről, és pár gyerek kedvet is kapott hozzá. Egy kedves bácsi mesélt a madarász munkáról és a madarakról is. Nagyon érdekes volt.

„Nekem nagyon tetszett a pályaorientációs projekt nap. Azok a lapok, amiket első két órában töltöttünk ki nagyon elgondolkodtattak.

A környezetvédelemről, a klímaváltozásról és a cicák tartásáról szóló előadás is tetszett.

További cikkek