hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

MNDSE pályázatai

MAGYARORSZÁGI NÉMETEK DIÁKSPORT EGYESÜLTÉNEK
SPORTFEJLESZTÉSI PROGRAMJA


Tisztelt Támogató!

Szeretném figyelmébe ajánlani diáksport egyesületünk kosárlabda csapatának történetét, célját, a sportról alkotott filozófiáját jövőbeni sikeres együttműködés céljából:

Az egyesület 2007-ben alakult. Az iskola kenguru kosárlabda csapata 2008/2009-es tanévtől rendszeresen szerepel az MKOSZ által szervezett Kenguru Bajnokságban, és egy alkalommal indultunk a Gyermek Bajnokságban is. Az első évben bejutottunk a Kenguru bajnokság 16 csapatos döntőjébe, ahol az utolsó helyet szereztük meg. Ez egy nagyon szép eredmény!

Annak ellenére, hogy csak 16. helyet szereztük meg, hatalmas élmény volt a gyerekeknek a legjobbak közötti mérkőzéssorozat és a hozzá kapcsolódó rendezvények. A következő években az A, B, C, és D csoportokban megrendezett versenysorozatban mindkét korcsoportban (U11-U12) a B csoportban végeztünk!

A folyamatos kiválasztás és edzésmunka eredményeként sikerült rendszeresen biztosítani a csapatban az egyesületbe eltávozó gyermekek helyett az utánpótlást az edzésekre és mérkőzésekre. Jelenlegi bajnoki évben a B csoportban versenyzünk MNÁMK Rakétái néven.

Az elmúlt bajnoki években 3 leány és 5 fiú játékost adtunk a helyi NB I-es egyesületeknek.

Mivel mi egy diáksport egyesület vagyunk, így lehetőségeink korlátozottak. Az intézményen belül elsőtől ötödik osztályig tudjuk megoldani a tanulóink versenyeztetését iskolai színekben a kenguru és a gyermekbajnokságban. Ezután a sportegyesületek természetesen elszipkázzák a tehetséges gyerekeket. A nálunk maradóknak továbbra is tudunk biztosítani edzéslehetőséget, minden korosztályt benevezünk és versenyeztetünk a diákolimpia rendezvényein.

Jelszavunk: A sport legyen a szenvedélyed!

Célunk és filozófiánk: a kosárlabda sport megszerettetése, rendszeres mozgásigény kialakítása és kielégítése, mindennapos testmozgás lehetőségének biztosítása tanulóink részére, egészséges életmódra nevelés, tehetséges fiúk és lányok felkutatása és megnyerése a sportág számára.

A megfelelő szakmai edzésmunka elengedhetetlen feltétele a jól felszerelt edzőterem. Sok a fogyóeszköz, amit folyamatosan pótolni kell, valamint az egyéb segéd és sporteszközök melyekkel élvezetesebbé és hatékonyabbá tehetjük az edzéseket.

Jelentős kiadást jelent egyesületünknek és a szülőknek is a versenyek és edzőtáborok helyszínére utazás, valamint az ottani ellátás. Ehhez is nagy segítség jelen pályázat támogatása. Így nagy terhet tudunk levenni a szülők válláról is, az Önök által megítélendő támogatás révén.

Ahhoz, hogy minőségi munkát tudjunk végezni, jól képzett szakemberekre van szükségünk. Ezért ezeket az edzőket anyagilag és szakmailag is meg kell becsülnünk. Főleg azért, hogy tehetségüket, tudásukat a sportnak és az ifjúságnak szenteljék, és ne kelljen elmenniük máshová a megélhetésük biztosítása végett.

Feladatunk az iskolába járó diákok részére sporttal kapcsolatos hasznos időtöltést biztosítson a tanórák után. Lehetőséget biztosít különböző sportágak megismerésére, kipróbálására. A gyerekek pedagógus felügyelete mellett irányítottan, vagy akár öntevékenyen is szervezhetik délutáni sportolási igényeiket.

A rendszeresen mozogni kívánók számára, akár minden nap is lehetőség adódik. Lehetőséget biztosít a mindennapos testnevelés megvalósítására, a mozgásigény kielégítésére, kulturált kikapcsolódásra. Biztosítja a versenyre felkészítést és a versenyeztetést is, mind a diákolimpiában, mind az amatőr bajnokságokban. A kollégium tanulói is rendszeresen részt vesznek a sportfoglalkozásokon. Helyet biztosít edző-, és felkészülési mérkőzésekre, valamint különböző sportági tornákra.

Kockázatként értékeljük az egyre nagyobb versenyt a gyermekek igazolásáért és foglalkoztatásáért folyó „konkurencia harcot”, mely főként a kisebb egyesületek létét veszélyezteti.

E projekt megvalósításával és a mindennapos testnevelésben való részvétellel elő tudjuk segíteni az utánpótlás korúak egészséges életmódra nevelését és a közösséggé tartozás, csapatszellem növelését is.

Ezért kerestük meg Önöket miután honlapjukról értesültünk, hogy a társasági adóról és osztalékadóról szóló törvény szerint támogathatja a vállalkozásuk a látvány-csapat sportág egyesületét!

Várjuk válaszukat, abban a reményben, hogy részesülhetünk az Önök által nyújtott keretösszegből!

Köszönöm, hogy megtekintették bemutatkozásunkat!

Köszönettel a Magyarországi Németek Diáksport Egyesülete képviseletében:

Kovács Lajos

                                                                                                        Elnök