hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Recept egy jó hangulatú, színvonalas programhoz

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Recept egy jó hangulatú, színvonalas programhoz

Digitális kalandozásra hívtuk a környék általános iskoláinak nyolcadik osztályos tanulóit, és „Ilyennek képzeljük a jövő iskoláját” címmel digitális alkotásokat is vártunk tőlük. Invitálásunkat a garai és a szentistváni általános iskola fogadta el, hat diák három pályaművel érkezett hozzánk, hogy MNÁMK-s nyolcadikos diákjainkkal egy közös délutánt töltsenek iskolánkban.
Kollégáink nagy lelkesedéssel készültek, s már a tervezésnél is látszott, hogy sokkal több érdekesség van a tarsolyukban, mint ami ebbe a két órába beleférhet.

Szabó Etelka tanárnő szeptember óta gazdája az alsó tagozat digitális kultúra tantárgyának, és a harmadikosok kedvenceivel, a padlórobotokkal érkezett. Mozolai Monika tanárnő a felső tagozat robotika oktatási anyagából a micro:bit programozásába engedett bepillantani vendégeinknek, elkészítettek egy dobókocka szimulátort. Ezt Gugánné T. Ágnes tanárnő ötlete alapján elkészített társasjátékban fel is használták a diákok. Az energiát a fiatalok számára a tanárnő alakította „konyhai robot” által készített mogyoróvajas-lekváros szendvicsek szolgáltatták. A „robot” irányítása rávilágított arra, hogy még a leghétköznapibb rutinjaink során használt algoritmusainkat is milyen nehéz egyértelműen megfogalmazni.

Tóth Gergő 11.c osztályos tanulónk már jártas a drónjaink röptetésében, így erre tanította a fiatalokat.

A két óra hamar eltelt, maradtunk volna még mindannyian, de a korai sötétedés jelezte, hogy vendégeinknek ideje indulni.
Mi tehát a recept? Ötlet, kreativitás, lelkes szaktanárok összefogása, segítőkész diákok közreműködése és motivált érdeklődők részvétele egy jól felszerelt iskolában. Ezen a délutánon az MNÁMK digitális kalandozásán mindegyik adott volt!

2022.12.08.

További cikkek