hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Rendhagyó történelem óra a 6. évfolyamon

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Rendhagyó történelem óra a 6. évfolyamon

A közelmúltban különleges programban volt részük a 6. évfolyam tanulóinak. Szabó Orsolya és Kocsis-Buruzs Gábor a Salisbury Kft. régészei tettek látogatást iskolánkban, és egy rendhagyó történelemórán mutatták be a régészek izgalmas életét, a régészeti feltárások folyamatát.

A sok színes képpel illusztrált előadás keretében megtudhattuk, hogy milyen körülmények között, milyen módszerekkel és eszközökkel dolgoznak a régészek, hogyan folynak a feltárások, mi lesz a sorsa a leleteknek és hogyan történik a restaurálásuk. Elmesélték azt is, hogy milyen érdekes projektekben vettek részt az utóbbi időben. Végül eredeti leletek és különféle másolatok segítségével testközelből is megismerkedhettünk egy-egy régmúlt korszak tárgyi emlékeivel.

Hogy milyen nagy sikere volt a rendhagyó történelemórának, erről a gyerekek visszajelzései mesélnek. Íme néhány értékelés: 

  • Tetszettek az őskori emberalakú edények. Megtanultam a régészet nehézségeit, de a különlegességek is felkeltették az érdeklődésemet. Ilyen volt például a 3D szkenner.
  • Nagyon érdekesnek találtam az előadásokat és a kiállított tárgyakat.
  • Számomra a sírhelyek feltárásának a folyamata volt a legérdekesebb.

Köszönjük vendégeinknek ezt a színes délutánt!

További cikkek