hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Sikerek a „Vitázik az ifjúság“ versenyen

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Sikerek a „Vitázik az ifjúság“ versenyen

2023. március 24-én mi, Schwarz Korinna és Kovács Hanna Zsednai Dóra tanárnő kíséretében Mezőberénybe utaztunk, hogy részt vehessünk a „Vitázik az ifjúság“ verseny regionális fordulóján. A szóban forgó kérdés a következő volt: „Emelni kell-e az iskolai közösségi szolgálat teljesítésének követelményeit?”

Mindketten az emelés mellett szóltunk, de nem ugyanabban a vitában. Összesen nyolc diák vitázott, két fordulóban. Korinna Pro 1 pozícióban, én pedig Pro 2 szerepben. Nagyon érdekes volt hallani a különböző véleményeket a témában, és egyre mélyebben gondolkodni róla.

Nagyon tartalmas vitáink voltak, és a napot győzelemmel zártuk. A nyolc fiatal közül mi vagyunk az a kettő, aki továbbjutott, és részt vesz a májusi budapesti elődöntőben. Nyertünk egy online vitaképzést és ösztöndíjat egy németországi tanulmányútra a nyáron. Nagyon örülünk, és természetesen a három tanárnőnek is köszönhetjük sikerünket, nevezetesen Major Hajnalkának, Péter Szandrának és Zsednai Dórának, akik felkészítettek minket, mert nélkülük nem jutottunk volna el idáig.

Csatlakozz hozzánk és folytassuk!

További cikkek