hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Sport- és egészségnap az általános iskolában

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Sport- és egészségnap az általános iskolában

A Sport- és egészségnapot 2018. szeptember 22-én, szombaton szerveztük a tanulóink és szüleik bevonásával. Célunk volt az egészséges életmód terjesztése, sportágak bemutatása, valamint a tanulók és szüleik megmozgatása.

A program a sportcsarnokban kezdődött Gál Andrea Lurkótornájával. Miután mindenünket alaposan átmozgattuk és kimelegedtünk, megismerkedtük a cha-cha-cha és az angolkeringő alaplépéseivel Orbán Ferencné vezetésével.

Ezután sok helyszínen zajlott a program. Az első három évfolyam tanulói kutyaterápián vettek részt a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvánnyal, a 4. évfolyamosok, a biztonságos internet használatról hallottak a Bajai Szent Rókus Kórház munkatársaitól. Az első két évfolyam jógázott Angeliné Tripolszky Andreával és Boltos Emőkével. A Bajai Spartacus SC kajak-kenu szakosztálya ezzel a vízi sporttal ismertette meg a tanulókat. A Bajai Vívó Sportegyesülettől és a Kick-Thai Boxing Team-től izgalmas vívó és ökölvívó bemutatót láthattunk. A gyógynövényeket és gyógyteákat Páll Natália mutatta meg a gyerekeknek. Nagyon színvonalas tornabemutatót tartottak Gábris Virág tornászai.

A szülők részére a Bajai szent Rókus Kórház egészségfejlesztési Iroda dolgozói szűréseket végeztek. Megtudhatták, hogy milyen magas a vérnyomásunk, a vércukorszintünk, magasságul, súlyuk és hogyan tűrik a stresszt.

Nagyon szépen köszönjük minden résztvevő közreműködését, hogy színvonalas programjaikkal hozzájárultak a Sport- és Egészségnapunkhoz!

 

Az MNÁMK Általános Iskola felső tagozatos diákjai egy nagyon élvezetes napot tölthettek el együtt ezen a szombaton. Kellemes, bár kissé szeles, őszies időben, hosszú, de vidám séta után érkeztünk meg a Pandúr-szigeti ökoparkba.  A testnevelés tanáraink: Pump Gábor és Vétek Frigyes által összeállított játékos sportfeladatok a tanulók gyorsaságát, kitartását, erejét, egyensúlyozó képességét, figyelmét tették próbára, miközben egy-egy csapaton belül az összetartozás élménye is erősödött. Hasizmunkat nemcsak a mozgás, de a jóízű nevetés is fejlesztette. A csapatok közül ki ebben, ki abban jeleskedett, végül mindenki nyert több versenyszámot is. Így a délelőtt elmúltával 1-2 egészséges müzliszelet-nyereménnyel és sok-sok élménnyel gazdagabban indult haza minden résztvevő. 

További cikkek