hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Sportnap az általános iskolában

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Sportnap az általános iskolában

Hangos volt az MNÁMK Általános Iskolája és sportcsarnoka 2023. szeptember 29-én! A hagyományos őszi sportnap alkalmából gyermekek és szüleik töltötték meg élettel intézményünket. Ennek a délelőttnek a sport és a mozgás volt a főszereplője, amit felhőtlen jókedv kísért. 

A program az új csarnokban kezdődött, ahol Kocsis Zsanett vezetésével az Eurythmie Alapfokú Művészeti Iskola mutatkozott be. Közösen megismerkedtünk a rock and roll, a rocky alaplépéseivel. 

Ezután a tanulók sorversenyen vagy az érdeklődési körüknek megfelelő, változatos programokon vehettek részt. Több városi egyesületnek, sportklubnak adtunk lehetőséget, hogy bemutassák sportágukat, amiket a gyerekek ki is próbálhattak. 

Vendégünk volt: 

Erdős Csaba, Bajai Vívó Sportegyesület – vívás, 

Hoffmann Mónika, Bajai Vízisport Klub – kajak kenu, 

Nincsevics Kíra, Kyra Dance Team – mazsorett, 

Csobot-Baros Eszter, Rebel Rúdsport, 

Hammer Erik, IJF – judo, 

Angeliné Tripolszky Andrea, jóga. 

A sorversenyben külön versenyeztek az első és második, valamint a harmadik és negyedik évfolyamosok. Szoros volt a küzdelem minden versenyszámban, de a legizgalmasabb mégis a kötélhúzás volt, ahová az erős apukák is beálltak. Az egyes fordulókban voltak ugyan győztesek, de a versenyek valamennyi résztvevője nyertesnek számított. 

A programot Márics Adrienn vezetésével a Golden Club Sportegyesület hip-hop táncbemutatójával és egy közös koreográfia megtanulásával zártuk. 

Köszönjük szépen a sportegyesületek, sportklubok vezetőinek és sportoló tagjainak, hogy eljöttek hozzánk és megismertették a gyerekekkel a sportágakat. 

Nagyon sok MNÁMK-s tanuló sportol, és szép sikereket érnek el a különböző sportágakban. A mai sportnappal az egészségmegőrzésen és a közös élmény szerzésén túl az is szándékunk volt, hogy segítsük és támogassuk a gyerekeket, hogy minél többet mozoghassanak és megtalálják a kedvükre való sportágat mind a verseny-, mind a szabadidős sportokban. 

A visszajelzések alapján mindenki jól érezte magát, kellemesen elfáradt a délelőtt végére. Sok tanulónk úgy búcsúzott, hogy talált magának egy új mozgásformát, amit szívesen végezne a jövőben.   

További cikkek