hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Szakmai és Képzési Vásár az MNÁMK-ban

MNÁMK-UBZ > Gimnázium > Szakmai és Képzési Vásár az MNÁMK-ban

Iskolánk két évente megrendezésre kerülő Szakmai és Képzési Vására idén a koronavírus-járvány kockázatainak csökkentése érdekében online formában került megrendezésre. Összesen 23 képzési intézményt, főiskolát, egyetemet és céget üdvözölhettünk a meghívottak sorában, akik Magyaroroszágról, Németországból és Ausztriából azért érkeztek, hogy iskolánk tanulóinak impulzusokat, információkat és tanácsokat adjanak a pályaválasztással kapcsolatban. A 11., 12. és 13. évfolyam tanulói ezen a napon mentesültek az iskolai tanítás és feladatok alól, otthonról vettek részt a rendezvényen.

Peter Stübler, német igazgató úr és Nuberné Honti Ivett, az Egységes Iskola igazgatónője köszöntője után az esemény hivatalos megnyitóján a résztvevő partnerek – köztük olyan nagy nevek mint az AUDI és a Mercedes – lehetőséget kaptak, hogy a jelenlévő több mint kétszáz diák előtt bemutatkozzanak, és felhívják a publikum figyelmét kínálatuk különlegességére.

A következőkben tanulóink saját érdeklődésüknek és irányultságuknak megfelelően választhattak 40 előadásból, melyek 9 és 13 óra között négy idősávban zajlottak. Az egységenként 10-10 párhuzamos konferencia nyújtott remek alkalmat diákjaink számára, hogy megismerkedjenek választott intézményeik kínálatával, kérdéseket tegyenek fel, információs anyagokat gyűjtsenek vagy tudomást szerezzenek a további kapcsolattartás lehetőségeiről.

További cikkek