hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Színházzá változott az osztálytermünk

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Színházzá változott az osztálytermünk

2022.november 29-én a Goethe Institut és az Auswärtiges Amt támogatásának köszönhetően lehetősége volt két gimnáziumi osztálynak megtekinteni a Magyarországi Német Színház előadásában német nyelven az „Out! – A net fogságában” című darabot, amely egy diáklány kirekesztéséről és annak következményeiről szól. A mű rávilágít arra, hogy az internetnek milyen szerepe van a zaklatásban. A tanulók az előadás után a Magyarországi Német Színház színházpedagógusa által vezetett foglalkozáson dolgozták fel a látottakat.

Köszönjük a színházi élményt!

Péter Szandra

némettanár

2022.november 29-én egy különleges élményben volt részünk: színházzá változott az osztálytermünk. Az előadás nagyon meglepte az osztályt, mivel egyikünk sem gondolta volna, hogy egy ilyen jellegű darabot lesz lehetőségünk látni az átlagos osztályfőnöki óra helyett, amire mindenki számított. Nagyon tanulságos és elgondolkodtató élményben volt részünk, amit a színésznőnek köszönhettünk, hiszen hitelesen adta át a darab mondanivalóját. Az előadás témája az internetes zaklatás volt. Sajnos a mai világban ez a téma nagy gondot jelent, ezért különösen jó, hogy ilyen módon is beszélünk róla.

Nagyon tetszett, hogy az előadás után a diákok és a tanárok véleményét is kikérték, valamint az összes eseményről beszéltünk. A történet remekül rávilágított a tényre, hogy mennyire fontos lenne megértően állni minden emberhez, nem pedig bántani és kiközösíteni társainkat. Elszomorító, hogy rengetegen átélnek ilyet vagy hasonlót, és emiatt súlyos gondjaik lehetnek. Azt gondolom, hogy ez az előadás emlékezetes marad mindannyiunk számára.

Galambos Lilla 10.c

További információk a darabról:

https://www.dbu.hu/repertoar/out-a-net-fogsagaban

dav

További cikkek