hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hu Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Szüreti játszóház az általános iskolában

MNÁMK-UBZ > Általános Iskola > Szüreti játszóház az általános iskolában

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon az őszi játékoké volt a főszerep. Változatos programokon vehettek részt tanulóink, melyeket az osztályfőnökök állítottak össze.

A 2.c osztály témája  a Halloween volt. Vicces tökfejet, vidám szellemeket gyönyörű levélképeket készítettek. A német nyelvű állomásfeladatok által fejlődött a gyermekek önállósága, ismereteik, német nyelvi készségeik és kreativitásuk.

A 2.a osztályban a főszereplő az alma volt. Ették, itták, megfejtették, mintázták, újra gondolták – nyírták, ragasztották. Így készült egy almacsutka, csípett egy ‘almarák’, folyt az almalekvár, ropták a táncot. A friss levegőn még számháborúztak is.

A 4.a osztály a Nagy István képtárba látogatott el. Megtekintették Nagy István képeit és egy reformációval kapcsolatos kiállítást. Megismerkedtek annak jelképeivel és történetével. Részt vettek egy őszi barkácsoláson, ahol fából készítettek ajtódíszt.

Mindezek mellett egy-egy teremből őszi, szüreti dalok csendültek fel, készültek a töklámpások, papírlibák gágogtak, denevérek, baglyok repültek fel az alkotók kicsi kezeiből. Mézeskalács illata terjengett a levegőben. Az első osztályosok az aulában fajátékokat próbálhattak ki, melyeket a bácsszentgyörgyi játékgyár biztosított.

Tartalmas, szép délelőttöt töltöttünk együtt.

                         Mikóné Kovács Veronika, Richert-Szemelácz Éva

2. A OSZTÁLY 

Nagyon jól sikerült ez a délelőttünk is. Miért? Elmondjuk!

 • Csak játszottunk egész nap, még számháborút is!
 • A legjobb volt, amikor megtaláltuk a KINCSET!
 • Jól szórakoztunk a szabadban, a friss levegőn. Még a nap is sütött.
 • Nagyon tetszett, mert az egyik kedvenc gyümölcsöm volt ezen a napon a főszereplő, az alma.
 • Almacsutkát barkácsoltunk papírtányérból. Nyírtunk, ragasztottunk, színeztünk.
 • Kompótot is ettünk! Nagyon finom volt!
 • Majdnem megcsípett a rák! Igazából nem is, mert almából készítettük.
 • Gluténmentes abonettet ettünk almalekvárral. Sokat repetáztunk!
 • Egy táncot is tanultunk, és az a lényeg, hogy közben jól éreztük magunkat.
 • Nagyon meglepő, hogy gyümölcsökről szóló rejtvényekkel is találkoztunk. Jó volt gondolkodni a megoldásokon.
 • Szuper nap volt, mert nem kellett tanulni, de azért ugyanolyan jó is, mint amikor tanulni kell.

2. C OSZTÁLY 

Az őszi szünet előtti utolsó tanítási napon az őszi játékoké volt a főszerep. Kiemelkedő téma volt a 2.c osztályban a Halloween. Vicces tökfejet, vidám szellemeket barkácsoltunk papírból, habgumiból; préselt levelekből pedig gyönyörű képeket készítettünk. Német nyelvű állomásfeladatok tették még izgalmasabbá ezt a napot. Ezáltal a gyermekek önállósága, ismereteik, német nyelvi készségeik is fejlődtek. Tartalmas, szép délelőttöt töltöttünk együtt.

4. A OSZTÁLY 

A szüreti játszóházban a Nagy István képtárba látogattunk el.
Megtekintettük a kiállítást: Nagy István képeit és egy reformációval kapcsolatos kiállítást. Megismerkedtünk a reformáció jelképeivel és történetével.
Részt vettünk egy őszi foglalkozáson. Fából készítettünk díszt; amit ajtóra, falra akaszthatunk. Először a keretet készítettük el, majd ráragasztottuk az állatok képét: sünit, madarat vagy mókust. Mindenki színesre festette.
Jól éreztük magunkat. Megismertük a képtárt, játékosan tanultunk és szép díszeket készítettünk. Köszönjük Pallós Boglárkának a programot!

További cikkek