hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939
hude Magyarországi Német Általános Művelődési Központ - Ungarndeutsches Bildungszentrum +36 (06) 79 - 520 930 - OM azonosító: 027939

Szurkoljunk együtt! Hajrá Dávid!

MNÁMK-UBZ > Egységes Iskola > Szurkoljunk együtt! Hajrá Dávid!

XV. nemzetközi döntő

Vitázik az ifjúság Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában

Miloš Vystrčil, a cseh szenátus elnökének fővédnöksége alatt

A nemzetközi vitavetélkedő záróhetében Közép-, Kelet- és Délkelet-Európa 12 országának diákjai közül a legjobb 24 vitázó méri össze tudását. Magyarországot a döntő hetében He Yiyang, a budapesti Karinthy Frigyes Gimnázium tanulója és Schoblocher Dávid, a bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központjának tanulója fogja képviselni.

A tartósan fennálló koronavírushelyzet miatt a nemzetközi döntőhetet online rendezzük meg. A 2020/21-es vetélkedőév csúcspontjára az eredeti tervek szerint a cseh fővárosban, Prágában került volna sor.

A 2021. szeptember 30-án, csütörtökön 11:30 órakor kezdődő döntővitában a négy legjobb diák fog vitázni az idei nemzetközi győzelemért. A döntővita kérdése:

„Legyenek-e a kormányfők csak egyszer újraválaszthatóak?”

Minden érdeklődő számára elérhető lesz a verseny döntője előközvetítésben a weboldalunkon, YouTube-on és Facebookon.

https://www.jugend-debattiert.eu/
https://www.youtube.com/user/JugendDebattiertInt
https://www.facebook.com/jugenddebattiert.eu/

A Vitázik az ifjúság Közép-, Kelet- és Délkelet-Európában nemzetközi vitavetélkedő a Goethe Intézet, a Közhasznú Hertie Alapítvány és a Külföldi Német Iskolák Központi Igazgatóságának közös projektje.

További cikkek